van der Horst

Beperkte maar interessante kalender voor de Historic Monoposto Racing serie

Historic Monoposto Racing @ Circuit Zolder
Historic Monoposto Racing @ Circuit Zolder
Het waren moeilijke tijden voor de Historic Monoposto Racing serie in 2020 en 2021, dat natuurlijk door de restricties ten gevolge van de coronacrisis. Een uitgebreide kalender opzetten was niet mogelijk maar de serie kwam de twee crisis jaren toch nog goed door en presenteert nu een, zij het ingekorte, kalender voor. In 2022 bezoekt de van oorsprong Nederlandse serie tweemaal ons land, eenmaal circuit Zolder en eenmaal Spa-Francorchamps.
Historic Monoposto Racing @ Circuit Zolder
Historic Monoposto Racing @ Circuit Zolder
De Historic Monoposto Racing serie staat open voor formulewagens van voor 1982. Wagens die uitkwamen in de Formule Ford, Formule Ford 2000, Formule Vee en zelfs Formule 3 zijn welkom in de serie. Voor de herstart na twee onvolledige seizoenen koos de organisatie voor een kalender die zich beperkt tot vier events eerder dan vijf voordien. Ook besloot met te gaan voor omlopen die de deelnemers niet verplichten om grote afstanden af te leggen en dus bezoekt de serie de circuits van Zolder, Francorchamps en tweemaal Zandvoort.

Gestart wordt er op Circuit Zolder van 13 tot en met 15 mei waar dat weekend het New Race Festival plaatsvindt. Daarna gaat het richting Zandvoort voor de Pinksterraces van 3 tot en met 5 juni. Van 24 tot en met 26 juni is de serie te gast op het circuit van Spa-Francorchamps ter gelegenheid van de Spa Summer Classic. Afgesloten wordt er op circuit Zandvoort met de Trophy of the Dunes die plaatsvindt van 30 september tot en met 2 oktober.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 4 april 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons