van der Horst

Berlijn 2: Nyck de Vries en Oliver Rowland toppen de vrije trainingen

Start vrije trainingen Berlijn e-Prix 2
Start vrije trainingen Berlijn e-Prix 2
In Berlijn is de laatste dag van het zevende seizoen in de Formule E is deze morgen ingezet. Vandaag werken de piloten uitzonderlijk twee vrije trainingen af, vanwege het feit dat zij nu de andere richting oprijden. Nyck de Vries zette de toon zette in de eerste training. De Nederlander was met zijn Mercedes sneller dan António Félix da Costa (DS Techeetah) en Oliver Rowland (Nissan). Rowland op zijn beurt, zette de snelste tijd op de tabellen in de tweede sessie, voor Maximilian Günther (BMW) en Norman Nato (Venturi).
Vandaag wordt het alles of niets voor de titel en dat weten de voornaamste titelpretendenten ook. Van de top zeven in deze training zijn er zes nog in strijd voor de eindwinst. Net daarachter parkeerde Stoffel Vandoorne zijn Mercedes op een achtste plaats, die op nog geen vier tienden van zijn teamgenoot strandde. 

In de tweede training leek Günther de beste tijd op de tabellen te zetten, maar dat was buiten Rowland gerekend, die net iets sneller was. Ook Nato kon zich op een derde plaats nestelen, net voor Vandoorne. De Rumbekenaar kan met de vierde plaats hopelijk wat vertrouwen opdoen voor de kwalificaties. Ondertussen blijven ook alle titelkandidaten dicht bij elkaar zitten waardoor we wel wat vuurwerk kunnen verwachten straks. Te beginnen in de kwalificaties die starten om 11:30 uur.

Foto: Formula E Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 15 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 2.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons