van der Horst

Berlijn 2: Nyck de Vries wint - weer podium voor Stoffel Vandoorne

Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne
Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne
Tijdens de tweede race in Berlijn was het al Mercedes wat de klok sloeg. Nyck de Vries pakte zijn tweede overwinning van het seizoen, nadat de Nederlander al na de eerste bocht de leiding nam. Tweede eindigde de Mercedes-aangedreven ROKiT Venturi van Edoardo Mortara, die niets kon beginnen tegen de Nederlander. Stoffel Vandoorne legde beslag op de derde plaats, hij maakte net zoals gisteren een mooie inhaalbeweging om weer op het podium te eindigen.
Start 2022 Formule E Berlijn E-Prix 2
Start 2022 Formule E Berlijn E-Prix 2
Bij de start kon de Vries al direct profiteren. Aangezien Mortara meer keek naar Robin Frijns (Envision Racing), opende hij een gat waar de Vries maar al te graag gebruik van maakte. Eens de Nederlander op kop kwam, bleef hij buiten schot van de Zwitser. Achter hem werd er een tactisch spel gespeeld gezien de Aanvalsmodus maar één keer moest geactiveerd worden en dan voor acht minuten actief was. Onder meer Vandoorne koos om deze vroeg te wapenen, wat hem zelfs tot de top drie bracht achter António Félix da Costa (DS Techeetah). Helaas was het van korte duur, gezien heren als Mortara, Frijns en Lucas di Grassi (ROKiT Venturi) pas later hun Aanvalsmodus activeerden. Vandoorne viel terug naar een zesde plek, maar daar zou hij het niet bij laten.

Podium 2022 Formule E Berlijn E-Prix 2
Podium 2022 Formule E Berlijn E-Prix 2
De Rumbekenaar ging in de aanval. Eens hij voorbij Frijns en da Costa reed, was zijn focus gezet op di Grassi voor de derde plaats. Daarbij had Vandoorne ook nog een voordeel dat hij een halve procent meer energie had dan de Braziliaan, wat hem de kans gaf om hem meer onder druk te zetten. Met succes want de huidige kampioenschapsleider duwde zich voorbij di Grassi, om hem uiteindelijk ook achter zich te laten. Vooraan bleef de Vries onbetwist aan de leiding en pakte zo zijn tweede overwinning van het seizoen, terwijl Edoardo Mortara tevreden moest zijn met plaats twee. Vandoorne eindigde als derde en was zeer tevreden hiermee. Inclusief over zijn gewaagde inhaalmanoeuvre op di Grassi, die als vierde eindigde. De top vijf werd vervolledigd door Frijns, die pas in de laatste bochten voorbij da Costa geraakte.

Hiermee blijft Vandoorne op kop in het klassement, maar krijgt hij een nieuw gezicht achter zich. Mortara klimt op naar een tweede plaats op twaalf punten van onze landgenoot. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) kende een mindere race met een negende plaats en ziet nu aan op een achterstand van zestien punten. Ook Mitch Evans (Jaguar) kende een slechte race met pas een tiende plaats en volgt nu op 28 punten. Mercedes verstevigt ook de leiding in het teamklassement, waarbij ze 28 punten voorsprong hebben op ROKiT Venturi en 37 tellen op DS Techeetah. Nu is het aftellen naar 4 juni, waarbij de Formule E-caravaan voor het eerst sinds 2019 richting Zuid-Oost Azië trekt, met name Jakarta, Indonesië.

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 15 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 2.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons