van der Horst

Berlijn 2: Twee op twee voor ijzersterke Edoardo Mortara

Edoardo Mortara - ROKiT Venturi Racing
Edoardo Mortara - ROKiT Venturi Racing
Nadat Edoardo Mortara gisteren al dominant de pole positie behaalde, deed de Zwitser dat vandaag nog eens vlotjes over nu er gereden werd in de tegenovergestelde richting. In de finale kreeg de ROKiT Venturi-piloot ditmaal Robin Frijns (Envision Racing) tegenover zich, die door een fout al snel een kruis kon maken over de toppositie. Stoffel Vandoorne kon zich ook weer in de duels kwalificeren, al viel de Rumbekenaar net zoals gisteren uit in de kwartfinales en zal vanaf een zevende plaats starten deze namiddag.
  • Shopa
Stoffel Vandoorne - Mercedes-EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes-EQ Formula E Team
Wederom kregen we een aantal verrassingen in de groepskwalificaties. Zo konden beide Jaguar's net zoals gisteren niet doorstoten naar de duels en eindigde Pascal Wehrlein (Porsche) pas als tiende in zijn groep. De grootste verrassing was Jean-Éric Vergne (DS Techeetah). De Fransman lag nog vierde in zijn groep, maar werd er op het laatste nippertje uitgeknikkerd door teamgenoot António Félix da Costa. Vandoorne daarentegen tekende weer present in de eerste fase. De Rumbekenaar reed richting de eerste plaats, waardoor hij tijdens de kwartfinale gekoppeld werd aan André Lotterer (Porsche).

Dat liep wederom weer slecht af voor onze landgenoot en hij zal straks als zevende starten. Ook zal Vergne naast hem plaatsnemen op de grid, nadat Nick Cassidy (Envision Racing), die de slechtste tijd had in de kwartfinale, zijn tijden geschrapt zag worden. In de halve finale moest Lotterer de duimen leggen tegen Frijns, terwijl Mortara Nyck de Vries (Mercedes) versloeg. De finale lag al snel in een definitieve plooi, nadat de Maastrichter een fout maakte in de eerste bocht. Hiermee verloor hij enorm veel tijd op de Zwitser, waardoor Mortara zijn tweede pole op rij pakte. Of hij deze ook kan omzetten naar een tweede overwinning op rij, zullen we straks zien vanaf 15 uur.

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 15 mei 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons