van der Horst

Berlijn: DS Techeetah zet de toon in kwalificaties

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne
Wie vorig jaar de finale zes races in Berlijn van de Formule E heeft gezien, zal nu een déja-vu gevoel hebben, want straks zullen Jean-Éric Vergne en António Félix da Costa vanaf de eerste startrij vertrekken. De Portugees kon zich als enige plaatsen uit de eerste groep, terwijl de Fransman vier punten extra krijgt door tweemaal als eerste te eindigen en zo al twee plaatsen goedmaakt in de tussenstand. Teleurstelling was er voor Mercedes, waar zowel Nyck de Vries als Stoffel Vandoorne achteraan zullen starten.
  • Dreamdrive
Vooral voor da Costa is dit goed nieuws, want zijn dichtste naaste concurrent voor de titel is Jake Dennis (BMW) op een achste positie. Sam Bird (Jaguar) haalde met zijn tijd een twaalfde plaats, maar zowel Nyck de Vries (19de), Alex Lynn (Mahindra - 21ste) als Robin Frijns (Envision Virgin - 23ste) starten helemaal achteraan. Nog iemand die teleurgesteld was is Vandoorne. De Rumbekenaar zat nochtans in een goede groep voor de kwalificaties, maar mistte de snelheid om een goede tijd neer te zetten. Vandoorne zal straks vanaf een 22ste plaats starten.

In de Superpole kregen we zelfs twee koppels. Vergne en da Costa namen de honneurs waar voor DS Techeetah maar ook Edoardo Mortara en Norman Nato waren er voor het eerst samen bij voor Venturi. zij werden aangevuld met Lucas di Grassi (Audi) en Sébastien Buemi (Nissan). Di Grassi zette al direct een goede normtijd neer waar Buemi niet onder geraakte. Dat was wel het geval voor da Costa die de toptijd achter zijn naam zette. Mortara en Nato kwamen uiteindelijk niet verder dan de plaatsen vier en vijf, maar Vergne trok zijn snelheid ook door naar de Superpole, waardoor DS Techeetah net zoals vorig jaar de eerste startlijn inpalmt. Gaan zij dit resultaat ook doortrekken in de race? We zullen het straks weten vanaf 14:03 uur.

Foto: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 14 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons