van der Horst

Berlijn: Edoardo Mortara pakt de pole voor de eerste race, Vandoorne tweede

Edoardo Mortara - Mahindra Racing
Edoardo Mortara - Mahindra Racing
Edoardo Mortara zal vanmiddag vanop de pole vertrekken voor de eerste race in Berlijn na toch wel een speciale kwalificatiesessie. Mortara klopte in een spannende finale onze landgenoot Stoffel Vandoorne en pakt zo de eerste punten voor Mahindra dit seizoen. Teamgenoot Jean-Éric Vergne legde beslag op de derde plaats. Onderweg naar de finale klopte Mortara Jehan Daruvala en Vergne. WK-leider Pascal Wehrlein moest zich tevreden stellen met de zesde plaats.
In de eerste groep was Edoardo Mortara (Mahindra) de snelste vóór WK leider Wehrlein (Porsche), Vergne (DS Penske) en Jehan Daruvala (Maserati). Da Costa, die gisteren nog de snelste was in de eerste vrije training, kwam 0.084 seconden te kort om door te stoten naar de duels. Uniek voor de Mahindra, die tot nog toe niet veel geluk kende.

In de tweede groep ging de snelste tijd naar Luca Di Grassi (ABT Cupra) vóór Maximilian Günther (Maserati). Onze landgenoot Vandoorne (DS Penske) leek even de sessie als snelste af te sluiten, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de derde tijd op 0.102 seconden. Sérgio Sette Camara mocht als vierde door naar de duels.

Opvallend was dat van de huidige top vijf in de stand alleen Wehrlein kon doorstoten. Mitch Evans, Nick Cassidy (beide Jaguar), Jake Dennis (Andretti) en Oliver Rowland (Nissan). De Jaguars starten deze namiddag in het midden van het veld, terwijl de overige twee heren wat meer werk voor de boeg hebben. Het zal een interessant gegeven worden voor de wedstrijd, die om 15:03 uur start.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule E op zaterdag 11 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons