van der Horst

Berlijn: Jake Dennis domineert ook vrije training twee

Jake Dennis - BMW i Andretti Autosport
Jake Dennis - BMW i Andretti Autosport
Deze ochtend stond de tweede vrije training van de eerste van twee Berlin E-Prix' op het programma en het was Jake Dennis die opnieuw de tegenstand overvleugelde. Gisterenavond was de Brit al de snelste in zijn BMW, hetzij met een minimale voorsprong. Vandaag daarentegen zette Dennis de tegenstand op een serieuze achterstand. Ook Stoffel Vandoorne deed het net zoals gisteren niet onaardig in zijn Mercedes en eindigde zevende.
Net zoals gisteren verliep de vrije training zonder al te grote problemen voor de piloten. Alleen Robin Frijns (Envision Virgin) die de muur schraapte bij het uitkomen van het eerste bochtencomplex zorgde voor het meest noemenswaardige incident. Eens ze begonnen met het testen van hun kwalificatierondje was er weer niets te beginnen tegen Dennis. Terwijl zijn concurrenten nog dicht bij elkaar zaten en Nyck de Vries (Mercedes) de snelste tijd op de tabellen zette, deed de Brit er nog eens drie tienden af. Alleen Lucas di Grassi (Audi) kon nog het dichtste de tijd benaderen met 0.154 sec achterstand.

Hoewel de Brit al tweemaal de snelste was dit weekend, zal het af te wachten worden wat hij doet tijdens de kwalificaties gezien hij in de eerste groep moet starten. Die kwalificatie start om 10 uur.

Foto's: BMW MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 14 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons