van der Horst

Berlijn: Jake Dennis snelste in eerste vrije training

Jake Dennis - BMW i Andretti Autosport
Jake Dennis - BMW i Andretti Autosport
De eerste vrije training voor de Formule E in Berlijn zit er op en het was Jake Dennis die de toon zette. De Brit reed met zijn BMW op vijf minuten van het einde de snelste tijd, maar veel overschot had hij niet. Na een spannende sessie, bevond de top zeven zich binnen een tiende van een seconde, waarbij ook Stoffel Vandoorne (Mercedes).
Over het algemeen verliep de vrije training vrij rustig en werkten alle piloten hun nodige programma's af die de teams voorzien hadden. Eens we op het einde van de sessie kwamen zette Maximilian Günther (BMW) de toon. Zijn tijd bleef lang bovenaan staan, tot teamgenoot Dennis erover sprong. Edoardo Mortara (Venturi) verbrodde de 1-2 voor BMW door twee duizendste sneller te zijn dan Günther. Vandoorne en Nyck de Vries joegen in de beginfase zeker niet op de snelste tijd, want zij hingen achteraan. Eens ze richting 250 Kw gingen, eindigde de Rumbenaar met zijn zesde plaats op maar 86 duizendste van een seconde van de sellste tijd.

Morgenvroeg om 8 uur staat de volgende sessie gepland, die een halfuur zal duren.

Foto: BMW Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 13 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons