van der Horst

Berlijn: Wie wordt de allereerste wereldkampioen Formule E?

Start 2021 Londen E-Prix 2
Start 2021 Londen E-Prix 2
Dit weekend zal er in Berlijn geschiedenis geschreven worden, want er wordt voor het eerst een officiële wereldkampioen gekroond in de Formule E. Wie de zevende naam op de normale ranglijst wordt, is allesbehalve beslist aangezien er theoretisch nog achttien van de 25 geklasseerde piloten kans maken op de titel. Al hebben sommige toch een streepje voor hebben.
  • Dreamdrive
Nyck de Vries
Nyck de Vries
Gezien er twee wedstrijden op het menu staan, zullen we zaterdagmiddag al een eerste schifting krijgen en zien wie er nog een kans maakt op de titel. Op dit moment ligt Nyck de Vries (Mercedes) op kop, maar of dit hem zaterdag zal helpen goed te scoren is twijfelachtig. De Nederlander, samen met Robin Frijns (Envision Virgin), Sam Bird (Jaguar), Jake Dennis (BMW), António Félix da Costa (DS Techeetah) en Alex Lynn (Mahindra) - overigens allen in een straal van 17 punten - zullen de eerste kwalificatiegroep vormen. Het zal dus meer schade beperken worden om toch eventueel punten te scoren zodat zij zondag nog kans maken op de titel.

Nick Cassidy - Envision Virgin Racing
Nick Cassidy - Envision Virgin Racing
Wie zijn nog kanshebbers in de achterste gelederen? Mitch Evans (Jaguar) en Edoardo Mortara (Venturi) lieten al mooie dingen zien, maar zagen ook goede resultaten in rook opgaan. Nick Cassidy (Envision Virgin), nu zevende in de stand, is mits een goede kwalificatieronde nog steeds in de running voor de titel. De laatste wedstrijden liet de Nieuw-Zeelander constante resultaten optekenen als rookie. Wie misschien zaterdag meer risico's zal nemen zijn Pascal Wehrlein (Porsche) en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah). Met respectievelijk 24 en 27 punten achterstand is een goed resultaat een must voor hen, want eens ze voorbij de grens van 30 punten zijn, is zondag een dichte ereplaats in de eindstand het beste wat ze kunnen bereiken.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
En wat met Stoffel Vandoorne. Ook in Londen was er een neerwaartse spiraal, al werd hij daar ook bij geholpen door onder meer Oliver Rowland, en met 32 punten achterstand op zijn eigen teamgenoot zal het geen simpel weekend zijn. Wat wel in zijn voordeel speelt is dat de Rumbekenaar goede resultaten behaald heeft in de Duitse hoofdstad, zowel in de kwalificaties als in de race. Zaterdag zal veel vertellen of Vandoorne nog kans maakt, of hij zondag in dienst zal moeten rijden voor de Vries. Er zal een mirakel nodig zijn voor de titel, maar waarom niet?

Foto's: Formula E - Mercedes EQ Formula E TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 11 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Berlijn 1 en Berlijn 2.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons