van der Horst

Bert Longin: "Gevochten als een leeuw"

600 Km Spa: BRCC beelden van het weekend
Het werd een weekend met een lach en een traan voor Bert Longin. Na lastige wedstrijden in de International GT Open werd één en ander rechtgezet met een podiumplaats in de 600 km. of Spa. Zo neemt Bert Longin aan de vooravond van de slotmanche van het BRCC de leiding van het kampioenschap in handen.
“Ik heb dit weekend gevochten als een leeuw”, vat Longin grijnzend samen. “Ik voelde dat ik in een uitstekende vorm stak en wou dat van bij de start van de BRCC-race bewijzen. Dat ik voor de beide Astons kon blijven deed me ontzettend veel deugd. Goed, we hebben uiteindelijk niet gewonnen, maar we staan nu toch op kop in het kampioenschap. En dat is een hele opsteker.”

Francorchamps: Kwalificaties en Race 1 in beeld gebracht
Zeker na de tegenslagen die Longin eerder in het weekend had moeten incasseren. De natte omloop van Francorchamps zorgde er voor dat Longin in de eerste kwalificatiesessie – net als zijn twee teammaats – van de baan schoof, waardoor er helemaal achteraan het sterke startveld moest worden vertrokken. Toch tikte Longin met zijn teammaat Diederik Sijthoff nog als negende aan. In de tweede race werd Sijthoff verrast door de opnieuw heel verraderlijke weersomstandigheden. ‘Diederik en ik beseffen maar al te goed dat we hier niet op ons best waren’, besluit Longin. ‘Maar dat motiveert ons zo mogelijk nog meer om tijdens de laatste twee meetings van de GT Open bijzonder sterke prestaties neer te zetten.”

Bert Longin Press
Foto's: Marnik Mouchaers
- Arne Simons

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 9 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons