van der Horst

Bert Longin: “Na nationale titel wil ik het seizoen ook in schoonheid afsluiten”

Bert Longin
Bert Longin
Bert Longin staat voor het slotweekend van een lang en heel gevuld autosportseizoen 2013. In Barcelona komt hij aan de start van de laatste twee races van het International GT Open-kampioenschap. Longin wil in de Catalaanse hoofdstad nog één keer alles geven en voluit strijden voor een podiumplaats.
2013 zal voor Bert Longin altijd een belangrijk jaar blijven. En niet enkel wegens de geboorte van zoon Louis. Ook op autosportvlak had Longin meer dan eens reden om lachen. Niet alleen behaalde hij in het BRCC de nationale titel, daarnaast stond de Leuvenaar dit seizoen ook maar liefst zestien keer op het podium: één keer als algemene winnaar, drie keer na een zege in de klasse en twaalf keer op een tweede of derde plaats.

"En daar wil ik er dit weekend nog minstens één bijdoen", glimlacht Longin. "Ik wil dit seizoen graag in schoonheid eindigen en dat lukt het best met een podiumplaats. Ik weet dat dat hard labeur zal zijn, want voor de laatste meeting van de GT Open komen een paar sterke rijders en teams het startveld vervoegen. Er staan maar liefst 41 wagens aan de start."

Aan steun zal het Longin alvast niet ontbreken. "Klopt, er komen heel wat sponsors, gasten en supporters naar Barcelona. Dat geeft uiteraard extra motivatie. Ik hoop dat ik ze een paar mooie races kan laten zien. Ik heb er alvast heel veel zin in."

Ook de thuisblijvers kunnen de laatste twee races van de International GT Open volgen. Beide wedstrijden (starts op zaterdag om 16u. en op zondag om 12u.) worden immers live uitgezonden op Motors TV én op de website van het kampioenschap, www.gtopen.net. Zeker kijken, dus!

Bert Longin press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op woensdag 6 november 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons