van der Horst

Bert Longin blikt vooruit op het seizoen 2013

Bert Longin zal in 2013 niet alleen zijn handen vol hebben aan zijn jonge spruit Louis Longin, ook op de circuits blijft de Brabander een bezige bij. Niet minder dan drie hoogwaardige kampioenschappen staan er op zijn programma.
Dat Bert samen met Anthony Kumpen en Maarten Makelberge in het BRCC-endurancekampioenschap zal aantreden met een Audi R8 GT3 van PK Carsport is al geruime tijd geweten. Maar daarnaast gaat de Leuvenaar dit seizoen nog enkele andere uitdagingen aan.

‘Samen met het Mad and Daring Team van Rick Abresch kom ik ook in actie in het International GT Open-kampioenschap’, vertelt Longin. ‘Samen met Diedrik Sijthoff bestuur ik er een Corvette C6R. Het is een GT1-wagen aan de basis, maar we rijden in een GT2-configuratie. De technische kant van de zaak wordt verzorgd door specialist Patrick Selleslagh en zijn SRT-team, dus dat zit wel snor.’

De International GT Open, of kortweg GT Open, is aan zijn zevende jaargang toe. Deze Spaanse organisatie krijgt ieder jaar meer bijval bij rijders die op zoek zijn naar een hoogstaand internationaal GT-kampioenschap. Per weekend worden er twee races verreden (eentje van 70 en eentje van 50 minuten) en in tegenstelling tot andere GT-kampioenschappen wordt er geen ‘Balance of Performance’ gebruikt. Wel wordt er tijdens de verplichte rijderswissels met een tijdshandicap gewerkt. Begin september komt de GT Open langs in Francorchamps.

En dan is er ook nog de gloednieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Dit sprintkampioenschap, georganiseerd door Prospeed Competition en GT3.nl, krijgt de officiële steun van de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse invoerders van Porsche. Bert Longin deelt er een bolide van First Motorsport met Frank Beliën. De Porsche rijdt onder meer in de kleuren van het welbekende groene project 3ForTREE (voor elke drie afgelegde ronden wordt er een boom geplant) en ook Project U/Turn wordt gesteund. Dit via de TV-uitzending ‘Voorbij De Grens’ gekende initiatief biedt begeleide reizen aan voor mensen met een beperking.

‘Ja, ik zal weinig stilzitten dit jaar’, grijnst Longin tevreden. ‘Maar iedereen die me een beetje kent weet dat ik dat niet erg vind. Telkens ik de kans krijg om me te bewijzen aan het stuur van een krachtige racebolide, zal ik die grijpen.’

Bert Longin’s Racing Calendar 2013

Belgian Racing Car Championship
March 26: Testing Day Spa-Francorchamps
April 5: Testing Day Zolder
April 21: Zolder
May 12: Dijon
June 9: Spa-Francorchamps
July 26: Spa-Francorchamps
September 9: Spa-Francorchamps
October 13: Zolder
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
April 12-13: Testing Days Portimao
May 4: Spa-Francorchamps
May 20: Zandvoort
June 9: Assen
June 30: Zolder
August 31: Zolder
September 29: Zandvoort
International GT Open
April 28: Paul Ricard
May 12: Portimao
June 2: Nürburgring
June 16: Jerez
July 14: Silverstone
September 9: Spa-Francorchamps
October 6: Monza
November 10: Barcelona

Bert Longin press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 8 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons