van der Horst

Bert Longin ook in Franciacorta aan de start

Bert Longin
Bert Longin
Nadat Bert Longin reeds de seizoensopener van de NASCAR Whelen Euro Series betwistte in Valencia, staat de pater familias van de Longin-clan ook aan de start van de manches in Italië dit weekend. Longin sr. komt op de Autodromo di Franciacorta uit op de #11 ProJob Chevrolet Camaro in de Elite 2 Series, een bolide die in de Elite 1 topklasse wordt bemand door zoon Stienes.
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet
"Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik hier zou rijden", lacht Bert Longin. "De samenwerking met Stienes verliep weinig verrassend bijzonder goed bij de seizoensopener en dus beogen we eenzelfde aanpak dit weekend. Ik rij volledig in functie van Stienes, al zal ik het niet nalaten om een podiumplaats te pakken als de omstandigheden dat toelaten. Het belangrijkste is evenwel de wagen heelhuids aan de meet te krijgen, gezien ik in het kampioenschap geen enkele rol zal spelen dit jaar."

Op de PK Carsport zusterwagen #24 treden opnieuw de Italiaanse Junior Rocca Nicolo (Elite 1) en de Amerikaanse rookie Castro Andre (Elite 2) aan.

Foto's: Longin pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 7 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American NASCAR Weekend.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons