van der Horst

Bert Longin zoekt een thuis voor 3.000 bomen

Vervuilt de autosport het leefmilieu? Niettegenstaande dat er veel innovatieve en besparende maatregelen hun origine in de autosport vinden, luidt het antwoord van de publieke opinie op die vraag ‘ja’. Bert Longin draagt het milieu zeer hoog in het vaandel. Daarom startte hij in 2011 het project ‘3forTREE’ op.
  • LTF
Het idee is als volgt: per drie ronden dat Bert Longin op een circuit rijdt, schenkt hij 1 boom. In 2011 plantte hij zo al 11.000 bomen in het recreatiedomein Bovy, in de achtertuin van het circuit van Zolder. Ondertussen staan er alweer 3.000 bomen klaar om te geplant te worden. Nu nog een geschikte locatie zoeken…

Bert doet een warme oproep naar recreatieparken, natuurgebieden, verenigingen, scholen, mensen met landgoed,… om deze 3.000 bomen samen met hem te planten. “Zolang het maar een publiek toegankelijk terrein is, zijn alle voorstellen welkom!” Mailen hiervoor kan naar pm@sportplus.be en steek dan samen de handen uit de mouwen.

Internationale formule

‘3forTREE’ is meer dan een lokaal initiatief. Het is een formule waarbij elke autoracer zich kan aansluiten. Om die reden promoot Bert Longin het groene label bij zijn collega-piloten, ook in het buitenland.
“Niemand hoeft instapgeld te betalen, zegt Bert Longin. “Het belangrijkste is dat ze meedoen. Waar precies de bosjes geplant worden, is van ondergeschikt belang. Zolder, Zoersel, Zottegem? Het kan allemaal, laat maar komen.”

Over Bert Longin

Bert Longin is één van de snelste rijders van België, met een sterk nationaal en international GTprogramma staat hij in de Belgische autowereld hoog aangeschreven. Het milieu ligt hem nauw aan het hart en via deze weg wil hij zijn steentje bijdragen aan een beter leefmilieu.

Bert Longin press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op zaterdag 2 februari 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons