van der Horst

Bertrand Baguette en Honda uit elkaar na acht jaar

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Vandaag maakte Bertrand Baguette bekend dat hij vanaf volgend seizoen niet meer zal uitkomen voor Honda. Hiermee beëindigt de man uit Verviers een samenwerking met het Japanse merk van acht jaar. met Honda reed hij voornamelijk races op Japans grondgebied in de Super GT en Super Formula, met af en toe een uitstapje richting Europa of Afrika om de kleuren van Honda te verdedigen in een GT3. Hiermee is Baguette dit jaar de tweede Europeaan die de topklasse in Super GT verlaat, nadat Heikki Kovalainen eerder hetzelfde deed.
Baguette maakte het nieuws zelf bekend via sociale media en dat luidde als volgt: "Na acht jaar samen was Fuji (afgelopen weekend nvdr.) mijn laatste race voor Honda. Ik heb veel geleerd, maakte veel vrienden en ik ga veel goede herinneringen meenemen. Dank u Honda, Nakajima Racing, JAS Motorsport en Real Racing voor de goede zorgen en ik wens jullie allemaal succes in de toekomst." In de 64 races die hij betwistte voor Honda in Super GT, behaalde hij vier overwinningen en stond zesmaal op het podium, waarvan vooral de laatste Suzuka 1000km er uit springt. Vorig jaar kwam hij ook dicht bij de titel in GT500, maar moest tevreden zijn met een derde plaats.

Wat de toekomst brengt voor de man uit Verviers is nog niet bekend, al liet hij weten dat hij zijn toekomstplannen vrij snel zal bekendmaken.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 1 december 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons