van der Horst

Bevestigd: John Filippi rijdt WTCR met Campos Racing Cupra

Cupra TCR
Cupra TCR
Wat al lang geen geheim meer was, werd vandaag door de man zelf officieel bevestigd: John Filippi tekent dit jaar present in de WTCR-wereldcup aan het stuur van een door Campos Racing gerunde Cupra. De jonge Fransman keert dus na een WTCC-seizoen bij Sebastien Loeb Racing terug naar de Campos-schaapsstal waar hij reeds van 2014 tot 2016 een SEAT Leon TC2 en een Chevrolet Cruze RML bemande.
John Filippi - Campos Racing
John Filippi - Campos Racing
"Campos Racing nam op het einde van het seizoen 2017 contact met me op, ik ben blij opnieuw met hen in zee te kunnen gaan" aldus de 23-jarige Corsicaan. "Het team heeft een samenhangend en veelbelovend project op poten gezet en ik kijk met ongeduld uit naar de eerste testritten. Deelnemen aan het WTCR is een nieuwe, logische stap in mijn carrière. De tegenstand is niet mis dit jaar, maar dat maakt het verhaal des te interessanter."

Via Campos Racing maakt na constructeurs Audi, Honda, VW en Hyundai nu ook Cupra, de sportieve poot van SEAT, zijn opwachting in de nieuwe toerwagen-wereldcup. Algemeen wordt aangenomen dat Pepe Oriola een hoofdrol in dit Spaanse verhaal zal vertolken.

Foto: John Filippi & Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 1 maart 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons