van der Horst

Bevestigd: Michelisz en Tarquini teammaats bij Hyundai-team BRC Racing

Gabriele Tarquini
Gabriele Tarquini
Eurosport Events, de promotor van de nieuwe WTCR-serie, bevestigde vanmorgen het al eerder doorgesijpelde nieuws dat Norbert Michelisz en Gabriele Tarquini in 2018 team vormen binnen BRC Racing, het Italiaanse team dat voor Hyundai de i30 N TCR ontwikkelde en als eerste in bezit nam.
 
 BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR
BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR
Dat twee toppers als oud-WTCC-kampioen (2009) Gabriele Tarquini en regerend WTCC vice-kampioen Norbert Michelisz gaan samenrijden binnen het door constructeur Hyundai officieel gesteunde Italiaanse squad is uiteraard goed nieuws voor de nieuwe raceklasse, voortgesproten uit het samensmelten van WTCC en TCR International Series.


Tarquini, met zijn 55 jaar zowat de nestor van de internationale toerwagenscène, is na de ietwat onverwachte split met werkgever Honda in 2015 vanzelfsprekend opgezet opnieuw een volledig seizoen aan de slag te kunnen gaan. Spiderman kan daarbij op een  ongeëvenaarde ervaring bogen maar heeft ongetwijfeld ook een stapje voor nu hij vorig jaar de Hyundai i30 N TCR ontwikkelde en die naderhand in China in oktober ook naar een eerste zege stuurde in de TCR International Series. Uit de zes wedstrijden waaraan de wagen in de slotfase van de onderscheiden TCR-kampioenschappen  deelnam claimde die overigens twee zeges, drie podiums, één pole en drie snelste wedstrijdronden.

 
Ryo Michigami - Gabriele Tarquini - Norbert Michelisz
Ryo Michigami - Gabriele Tarquini - Norbert Michelisz
"Na het ontwikkelingswerk te hebben geleid (daarbij geholpen door Alain Menu -nvdr) ken ik de auto vanzelfsprekend door en door. De inmiddels opgedane ervaring moeten zowel het team als mezelf in staat stellen om dit seizoen mee voorin te strijden. Ik kijk er dan ook naar uit om opnieuw een volledig raceseizoen te kunnen afwerken in een nieuw kampioenschap dat zich bijzonder kompetitief aandient" weet Tarquini.

Dat een topper als Norbert Michelisz de Italiaan bij BRC Racing vervoegt, is dan wel geen verrassing meer, maar daarom niet minder belangrijk nieuws voor de nieuwe serie van promotor François Ribeiro.
François Ribeiro
François Ribeiro
"Dit is inderdaad groot nieuws voor de FIA World Touring Car Cup en we zijn blij BRC Racing Team, Hyundai Motorsport Customer Racing, Norbert Michelisz en Gabriele Tarquini te mogen verwelkomen.  Norbi en Gabriele  hoeven vanzelfsprekend niet meer te worden voorgesteld, terwijl BRC Racing zich via zijn ontwikkelingswerk voor Hyundai, een constructeur met een sterke motorsportband, tot een topteam ontpopte. Met zulk een sterke rijderscombinatie werpt het team zich meteen op als een serieuze kanshebber in de titelrun voor teams." aldus Ribeiro.
Gabriele Tarquini - BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR
Gabriele Tarquini - BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR
Een ambitie die ook BRC-CEO Massimiliano Fissore in zijn reactie onderschrijft: "Na een jaar hard werken zijn we fier om als eerste team Hyundai te vertegenwoordigen in de FIA WTCR. De doelstellingen die we reeds in 2017 bereikten stellen een seizoen op hoog niveau in het vooruitzicht waarbij we niets onverlet zullen laten om tot de best mogelijke resultaten te komen."


Dat ook Norbert Michelisz daartoe zijn steentje zal bijdragen lijdt niet de minste twijfel.
De inmiddels 33-jarige Hongaar voelt zich bijzonder gemotiveerd nu hem, na een jarenlange samenwerking met Honda, een totaal nieuwe uitdaging wacht. "Ik kan niet wachten om opnieuw met Gabriele samen te werken en nog voor de eerste races te leren van zijn inmiddels vergaarde testervaring. Vorig seizoen was het reeds duidelijk dat de package BRC Racing Team/Hyundai i30 N TCR hoge toppen scheerde en ik ben er van overtuigd dat we niks minder dan zeges én de titel mogen ambiëren" aldus Norbi die in Marrakech als officieel Hyundai-piloot aan de start komt. Naar verluidt
zou diens M1RA-team in het TCR Honda's blijven runnen.

Foto's: Hans van Onsem, TCR Intl.Series & Honda Racing WTCC
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 30 januari 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons