van der Horst

BGDC 2016: klaar voor de start!

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Het evenement kon op veel ongeduld rekenen en stond naar goede gewoonte in het teken van gezelligheid en een goede sfeer. Afgelopen zondag kwam de gemeenschap van de Belgian Gentlemen Driver’s Club, in de infrastructuur van Brussels Kart in Groot-Bijgaarden, voor de eerste keer dit jaar samen. Een prijsuitreiking die de zeer geslaagde jaargang 2015 definitief afsloot en bovendien al eens vooruit keek naar de toekomst van de competitie, die in de loop van de winter een Internationaal FIA-kampioenschap werd… zonder dat er daarom veel verandert voor de deelnemers!
Na de officiële voorstelling van de nieuwe raad van bestuur van de BGDC, nog altijd met voorzitter Raphaël van der Straten en vicevoorzitter Patrick Van Billoen, kregen de laureaten van 2015 hun trofeeën in ontvangst. De broers François en Benoît Semoulin (Division 1 en Klasse D), Koen De Wit (Division 3), Rudy Thiroux (Klasse C in D1), Thierry Grysouille (Klasse E in D1) en Serge Van den Berge (BRCC Club) werden zo onthaald op een hartelijk applaus van de overige aanwezigen.

Maar nog meer werd er uitgekeken naar de ‘speciale prijzen’, soms gepaard met de nodige hilariteit! Angélique Charlier nam logischerwijs de Trofee van Eerste Dame in de BGDC in ontvangst, terwijl de enthousiaste Najim Zedazi en Alain Semoulin naar huis gingen met de Trofee Dominique Pestiaux, als mecaniciens van de beste wagen in Klasse D. De Beker voor Jongeren ging oververdiend naar Bernard Claes en Cédric Wauters, die voor het spektakel zorgden in de Klasse E met hun BMW 325i Clubsport Trophy. De Fransman Stéphane Cristinelli en zijn Belgische teamgenoot Michel Duquesnoy werden dan weer Rookie van het Jaar! Geen sprake dus van een leeftijdslimiet… Sfeermaker Olivier Debroux werd beloond met de Trofee Alain Pringiers, aangezien hij dit seizoen op de chrono de meeste progressie maakte, en Grégory Paisse werd in de bloemetjes gezet met de erg populaire Trofee van… Agrarische Verdienste (!), voor zijn twee uitstapjes ver van het geasfalteerde gedeelte tijdens de Trophée des Fagnes en de Trophée de Bourgogne. Telkens zonder veel erg voor de Peugeot RCZ #188, moeten we toch onderlijnen…

Terwijl de winnaar van de Citroen Prijs, waarbij een streep wordt getrokken onder een of andere onbenullige frustratie, liever anoniem bleef, werden tijdens diezelfde avond ook de wagens met de mooiste kleurstellingen van de BGDC 2015 gevierd. Vincent Despriet kreeg dan weer de Beker van de Voorzitter, een meer dan verdiende onderscheiding. Hij twijfelde begin dit seizoen immers geen moment om een van zijn Renault Clio Cup ter beschikking te stellen van het team van de #78, dat betrokken was in een ongelukkige crash met de nodige schade tot gevolg. Een gebaar dat volledig naar de geest was van de… BGDC!

Tijdens deze avond van de BGDC, niet te verwarren met BCBG (een andere merknaam), werd ook al eens vooruitgeblikt naar 2016. En met een kalender die de deelnemers naar circuits brengt als Francorchamps (tweemaal), Zolder (tweemaal), Dijon-Prenois, Zandvoort en Val de Vienne, ziet ook komend seizoen er veelbelovend uit. Verder verhoogt de oprichting van een specifieke Klasse voor wagens aangedreven door turbomotoren (waaronder de Peugeot RCZ en Mini Cooper S) in de Division 1 ook de podiumkansen van de talrijke eigenaars van Renault Clio en andere ‘2 liters’.
Raphaël van der Straten en Patrick Van Billoen onthulden op hun beurt dan weer de projecten die komend jaar met de nodige inzet zullen ondersteund worden: zo wordt de communicatie nieuw leven ingeblazen, onder meer door een nieuwe website en een Facebook-pagina die volledig gericht is op de fans, en ligt het accent daarnaast op een grotere beschikbaarheid van diverse documenten in het Nederlands.

Verder blijft het doel van het team van de BGDC, dat uitsluitend bestaat uit vrijwilligers, dat zoveel mogelijk mensen hun passie voor de autosport op circuit kunnen beleven in de beste omstandigheden, tegen aantrekkelijke prijzen, waarbij om het even welke ingeschreven wagen de nodige kansen op succes zal hebben.

De bal ligt nu in het kamp van de liefhebbers, de gentlemen drivers en de anderen: het seizoen 2016 wordt op gang gefloten op het mooiste circuit ter wereld, in het kader van de Trophée des Fagnes, tijdens het eerste weekend van april. En dat is in geen geval een aprilvis! In afwachting kan het team van de BGDC u met veel trots de officiële generiek van deze nieuwe campagne voorstellen, een kunstwerk van CMG Télévision en VF TV Production, twee partners op lange termijn. Afspraak op de volgende link, geniet ervan… en delen maar!
https://youtu.be/GR9BPRUx5d4

BGDC Press

BGDC 2016 / Kalender
  • 02-03 april: Trophée des Fagnes - Francorchamps, 1 x 125’ minimum
  • 16-17 april: Zolder, 1 x 150’
  • 30 april en 1 mei: Trophée de Bourgogne - Dijon, 2 x 120’
  • 29 mei: Trophée de la Mer du Nord - Zandvoort, 1 x 180’
  • 2 juli: Syntix Super Prix - Zolder, 1 x 125’
  • 17-18 september: Grand Prix du Val de Vienne - Le Vigeant (1 x 90’ & 1 x 120’)
  • 16 oktober: 24 Heures 2CV – Francorchamps, 1 x 180’

     



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 4 februari 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons