van der Horst

24H 2CV: Nabeschouwing Gregory Eyckmans

Het voorprogramma van de 24H 2PK vormde dit weekend het strijdtoneel voor de voorlaatste manche van de BMW Clubsport Trophy. Voor Gregory Eyckmans betekende dat een debuut op het mythische F1-circuit van Spa-Francorchamps. Daarenboven wilde de jonge Limburger maar al te graag revanche nemen voor het mindere resultaat tijdens de 24 Hours of Zolder. Samen met teamgenoten Guido Werckx en Kristof de Neef reed Eyckmans een fantastische wedstrijd, resulterend in een tweede plaats voor de #52 JJ Motorsport BMW.
Het raceweekend begon op vrijdag met een uitgebreide testsessie waarin Eyckmans voor het eerst met de JJ Motorsport BMW het mythische circuit mocht opgaan: “In totaal heb ik toch een rondje of tien kunnen afwerken, wat ideaal was om het circuit in ‘race-modus’ onder de knie te krijgen alvorens aan de effectieve sessies te beginnen,” aldus Eyckmans.
 
Zaterdagvoormiddag mocht Eyckmans de laatste stint van de kwalificatie voor zijn rekening nemen. Een drietal snelle rondjes resulteerden in een tijd van 3.01.297, goed voor de derde startplaats in de Clubsport-klasse. Enkele uren later was het aan Guido Werckx om de start van de race te nemen, alvorens het stuur door te geven aan de jarige Kristof de Neef. Die laatste bracht de BMW in vierde positie binnen voor de laatste pitstop, wat Eyckmans de perfecte springplank bezorgde om tijdens zijn rijbeurt op zoek te gaan naar het podium.
 
Het werd een spannend kijkstuk waarin regelmatig van positie werd gewisseld. Het was constant haasje over spelen tussen beide zusterwagens, maar ondanks het ‘close racing’ besloot het wel een faire strijd te worden. Na drie uur racen viel het verdicht net voor het ingaan van de laatste ronde, met als resultaat een knappe tweede plaats: “Ik moet zeggen dat dit een van de, om niet te zeggen de mooiste, wedstrijd tot dusver is geweest!” aldus een zeer tevreden Limburger. “Tijdens de slotfase was het ronde na ronde echt met het mes tussen de tanden rijden. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar de ontlading bij het binnenrijden van de pits was daardoor des te groter. Ik kon een geweldige strijd uitvechten met Alain Feraille (#54 JJ Motorsport), toch wel één van de meest ervaren BMW-rijders in het veld. Uiteindelijk wist ik de tweede plaats van hem af te snoepen en die vast te houden tot aan de finish.”   
 
Door de tweede plek telt de wagen van De Neef/Werckx (#52 JJ Motorsport) nu evenveel punten als de zusterauto van Reyniers/Feraille (#54 JJ Motorsport). “Missie volbracht!”, want het doel was om zoveel mogelijk punten te sprokkelen. De strijd voor de titel van vicekampioen gaat tussen de beide wagens van JJ Motorsport en de Yokohama Power Racing Team BMW van Olivier Hermans en Davy Convents.
 
Tot slot blikt Eyckmans ook nog terug op zijn eerste ervaringen op het circuit van Spa: “Het is simpelweg ongelooflijk om ‘flat out’ door Eau Rouge en Blanchimont te kunnen stormen. Dat is de reden waarom ik race, het creëert een echt ‘wow-gevoel’! Het smaakt zeker naar meer. Langs deze weg zou ik het hele JJ Motorsport team willen bedanken voor hun inzet en vertrouwen, alsook mijn partners Dynamixx en Time2Train. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende wedstrijd.”

Gregory Eyckmans pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 14 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H 2CV.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons