van der Horst

BGDC 24H2CV Spa: Voorbeschouwing organisatoren

Traditioneel is het één van de meest populaire afspraken van de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) en dat is ook nu weer het geval: de wedstrijd van 180 minuten in het voorprogramma van de 24H2CV. De voorlaatste afspraak van de competitie 2014 kondigt zich spectaculairder dan ooit tevoren aan, met meer dan 70 wagens die zaterdag 11 oktober op de startgrid verwacht worden. Het wordt vechten voor iedere plek, in iedere categorie!
“Het aantal wagens is nog niet definitief, maar het lijkt allemaal heel mooi te worden”, aldus Patrick Van Billoen, één van de drijvende krachten achter de BGDC. “We mikken op meer dan 70 wagens, wat nogmaals bewijst dat races op Spa heel populair zijn. Zo zien we een mooi peloton Renault Clio’s (17 !), maar ook een tiental BMW M3 uit de Division 3 en evenveel BMW 3 Reeks, ingeschreven in de Clubsport Trophy, waar alle tienden van een seconde tellen. Rendez-vous in een volgend persbericht om de details van de deelnemerslijst te kennen.”

De kwalificaties van de BGDC zijn 60 minuten lang en vinden plaats tussen 10u00 en 11u00, met een start van de race al om 12u30. Drie uur later, om 15u30, valt dan de zwart-wit geblokte vlag. Voor het eerst in de geschiedenis van de BGDC zal er een live uitzending verzorgd worden, waardoor de thuisblijvers de race in perfecte omstandigheden zullen kunnen volgen.

“Stilstaan is achteruit gaan”, gaat Patrick Van Billoen verder. “We hebben de gelegenheid gehad om dat soort videocaptatie uit te proberen tijdens de 24 Uur Karting van Spa-Francorchamps, in directe samenwerking met CMG Télévision en Cybernet. Nu gaan we hetzelfde doen op de grote omloop, bovendien in HD! We gaan geen 20 camera’s installeren langs de piste, maar wel 5, waaronder één in de pitlane om daar de actie niet te missen. Voeg daar de officiële speaker van de BGDC aan toe en het resultaat is behoorlijk leuk. Bovendien zal de kijker onderaan de pagina het klassement kunnen volgen. Het is iets wat we zeker willen herhalen als we merken dat de kijkcijfers goed zijn. We kunnen dit waarmaken omdat er een goede samenwerking is tussen de BGDC en de 2CV Racing Teams. Ook de 24H2CV zullen tijdens hun race over 24 uur hetzelfde doen, samen staan we sterk!”

De voorlaatste manche van de BGDC 2014 heeft dus iets extra. En zo zet de autosport voor de amateurs, gentlemen-drivers en jonge wolven uit de karting weer een stap vooruit. Lang leven zaterdag 11 oktober!

BGDC Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 30 september 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons