van der Horst

BGDC kalender zonder Race Promotion Night

BGDC
BGDC
Het nieuwe seizoen 2016 start voor de BGDC organisatie op 31 januari met de jaarlijkse prijsuitreiking en waarbij iedereen wordt uitgenodigd die interesse heeft in de Belgian Gentlemen Drivers Club.
  • De Swert Opticiens
“Naast de prijsuitreiking zelf, is het meteen het begin van het nieuwe seizoen 2016”, leggen Patrick Van Billoen en Raphaël van der Straten uit. “Het is het perfecte moment voor iedereen om weer een ogenblik samen door te brengen, zowel de promotoren, de teams als de rijders. Alle mensen die er aan dachten, er aan denken of er aan zullen denken om aan de BGDC deel te nemen, zijn dan ook welkom. We willen er zonder meer de nadruk op leggen dat we staan voor amateursport, terwijl de organisatie uiteraard zo professioneel mogelijk is. De BGDC, dat is vooral ambiance, met vrijwilligers die maar één ding willen: een glimlach op het gezicht van de rijders, teamverantwoordelijken, technici en iedereen die bij de BGDC betrokken is. Onze ceremonie in Brussel is dan ook niet pompeus, maar is een happening waar iedereen welkom is.”

De BGDC kalender 2016 omvat 7 afspraken, met een start en finale te Francorchamps.
“We hebben inderdaad beslist om de Race Promotion Night op Circuit Zolder buiten kampioenschap te plaatsen”, gaan Patrick en Raphaël verder. “Deze proef is gelimiteerd op 95 dB, wat dus steeds problemen oplevert. Het leek ons dan beter om op sportief vlak geen risico’s te nemen en de proef niet meer op de officiële kalender te zetten. We zullen evenwel de deelnemers van de BGDC aanmoedigen om deel te nemen, om zo het seizoen in de Limburgse nacht te beëindigen, zoals de traditie het wil.”

BGDC 2016 / Kalender

02-03 april: Trophée des Fagnes - Francorchamps, 1 x 125’ minimum
16-17 april: Zolder, 1 x 150’
30 april & 1er mei: Trophée de Bourgogne - Dijon, 2 x 120’
29 mei: Trophée de la Mer du Nord - Zandvoort, 1 x 180’
02 juli: Syntix Super Prix - Zolder, 1 x 125’
17-18 september: Grand Prix du Val de Vienne - Le Vigeant (1 x 90’ & 1 x 120’)
16 oktober: 24 Heures 2CV – Francorchamps, 1 x 180’

Foto: BGDC Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Gentlemen Drivers Club op vrijdag 8 januari 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons