van der Horst

Terlaemen's Cup: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
We zijn bijna zover! Nog enkele malen slapen en de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) 2015 gaat van start op Circuit Zolder. Zondag 15 maart, in het kader van de Terlaemen’s Cup, worden bijna zestig wagens aan de start van de wedstrijd verwacht. Het is een onverwacht resultaat zo kort na de winter. Zowel kwaliteit als kwantiteit zijn op de afspraak, met een handvol spraakmakende nieuwkomers.
In Division 1 wachten we met veel ongeduld op de eerste meters van de Peugeot RCZ, of beter de beide Peugeot RCZ, want het zijn er twee. François en Benoît Semoulin, dat wisten we al, maar ook Jérôme Heinen, Grégory Paisse en Pascal Kevers doen het met een Franse Leeuw. Het wordt brullen van plezier in Limburg! Daartegenover staat de BMW 320i E46 van Geoffrey Heyninck, die nog een teamgenoot zoekt. Dan zijn er de Clio III, die de Peugeot van antwoord zullen dienen. In orde van de startnummers zien we Divoy-Asnong (laatste winnaars van 2014 op Circuit Zolder), Dupont-Charlier-Siegenthaler, Deger-Van Colen, Seebach-Car-De Robiano, Dewaelheyns-Vander Eecken, Morlet-Brugma, Brugmans-Bourdouch, Hayot-Frère (nieuw duo), Van Riet-Cartenian, zonder de wagen van François Jeukenne, Michaël Schmetz en Greg Vannetelbosch te vergeten! Er is echter nog meer! Zo verwachten we veel van de Honda Civic van Patrice Lacroix en de Vauxhall Astra Coupé van Kasters en Ménage. Het zal knokken worden voor een plekje vooraan in de wedstrijd.
 
In de andere Klassen van de Division 1 verwachten we ook schoon volk aan de start… De bolides van 2,5 liter worden aangevoerd door de diverse BMW, waaronder de BMW 325i E90 (Boeykens-Wastiels), E30 (Claeys-Delnest) en M3 E36 (Grysouille-Spiegeleer), gevolgd op afstand door de 325i van de BMW Clubsport Trophy waar ook veel strijd mag verwacht worden. De troepen van Jan Horemans zouden zes à acht wagens inzetten, waaronder exemplaren voor Donniacuo-Scamardi en Claes-De Zan, maar ook voor Hermans-Convents, Valentino-Bendib, Van der Horst-Van Deyzen... In de Klasse C zien we de Citroën van Jérémy Princen, Jonathan en Gary Peeters, maar de AX zal rekening moeten houden met de Honda Civic van Rudy Thiroux (die een teamgenoot zoekt), de Suzuki Swift van Chapel-Peeters en de Toyota Yaris van De Bruyn-Van Damme.
 
In de Division 3 zijn er uiteraard de diverse BMW M3 waaronder de E46 #163 van de kampioenen Stienes Longin en Thomas Piessens, die hun titel verdedigen en de #17 van Johan Huygens en Vincent Vandenabeele, die het frustrerende seizoenseinde van 2014 willen vergeten. In Zolder zien we nog andere BMW-rijders zoals Sluys-Petroons-Renmans, Koen De Wit, Christophe Pampel (die zijn belofte houdt), Pirot-Pirot, Smets-Verbeke (M3 Compact), maar ook Verlinde-Engelen-Van Mechelen.
 
Naast de  BMW Clubsport Trophy is er nog een race in de race, met de BRCC Club waar we onder meer de originele VW Golf V TDI van Heirman-Fontan-Gomez zien tegen de erg performante BMW 120d van De Vocht-Van Loo, en de Lotus van Gelade-Sandona-Pecoraro en Colaux-Palm, de BMW Z3M Coupé van De Landsheere-Vandekerckhove en de Renault 21 Turbo van Danneels-Danneels-Gillot.
 
Het peloton van de BGDC start om 10u35 voor 45 minuten kwalificatie en de 150 minuten durende race is er tussen 13u05 en 15u35. See you in Zolder!     

BGDC press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 10 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen's Cup.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons