van der Horst

Trophée de Bourgogne: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Na een geslaagd seizoenbegin in Zolder en een vervolg tijdens de Trophée des Fagnes op het circuit van Francorchamps, met maar liefst 53 wagens in de Ardennen, trekt de Belgische competitie voor amateurs, gentlemen drivers en jonge kerels uit de karting nu over de landsgrenzen. Voor de eerste buitenlandse wedstrijd van het jaar is het decor dat van de Bourgogne en meer bepaald het circuit van Dijon-Prenois, waar we altijd zullen moeten terugdenken aan de Grand Prix van Frankrijk 1979.
  • Shopa
Er maken zo’n 40-tal wagens de uitstap naar Frankrijk, waar het naast goed eten en drinken, ook goed is om te racen. Wat betreft de race van dit weekend, zal de lange rechte lijn van Dijon zonder meer in de kaart spelen van de diverse BMW M3 van de Division 3, wagens die we zo goed als zeker vooraan in het algemene klassement zullen zien. Met twee races van 120 minuten, waarvan één op vrijdag van 14u15 tot 16u15 en één op zaterdag van 09u10 tot 11u10, zal Koen De Wit als enige rijder in zijn BMW M3 E46 dus heel wat rijtijd hebben. Hij kruist de degens met twee M3 E36 die op zoek gaan naar een eerste zege, met name de #141 van de Luxemburgers Hoffeld, Linster, Linster en Seebach en ook de #142 van John en Grégory Rasse, die bij hun debuut in de BGDC meteen van zich deden spreken. In hun spiegels zien we waarschijnlijk de M3 E36 van Heck-Frère en Spigeleer-Grysouille, net als het exemplaar van Navez en Feraille, die een moeilijke start van seizoen meemaakten. Verder zijn er de wagens van Huybrechts-X en Huygens-Vervloessem-Vangoidesenhoven.
 
Verder zullen ook de snelste wagens uit de Klasse D (2 liter) in Division 1 ook hun woordje te zeggen hebben. Wie er in die klasse niet bij is, is de snelle VW Golf II van Kevers en Paisse, in het begin van het seizoen geplaagd door enkele technische problemen. Claudie Tanghe en Vincent Vandenabeele zijn er wel en zij zijn in hun schitterende Renault Clio III kanshebbers op een hattrick. Zij moeten dan wel voorbij aan andere exemplaren van hetzelfde Franse merk, zoals die van Schmetz-Jeukenne, Divoy-Asnong, Lejeune-Maquet, Buffet-Buffet, Servranckx-Crabbe-Longin Jr, Despriet, Houtten-Van Damme-Debroux en Vankeirschbilk-Ryheul. Opgepast want er is ook de #25, overigens ook een Clio, voor Benoît en François… Semoulin. Die naam doet toch een belletje rinkelen!
 
Om de diverse Clio van antwoord te dienen, zijn er de snelle Honda Civic van Bruynoghe-Ouassini en van der Straten-Franchi, die in Dijon zeker tot hun recht zullen komen. Voeg daar nog de mooie Ford Fiesta van Verbesselt-Verbesselt aan toe, een handvol MINI Cooper S (Lacroix, Licops-Licops, Henin-Ragonesi-Braekevelt, Neuteleers-Denis-Beeckman-Stassen, Boeykens-Wastiels) en de zeer betrouwbare en efficiënte Opel Astra Coupé van Guy Katsers en Michel Plennevaux en de strijd belooft zeer mooi te worden!
 
In de Klasse E, hebben Léonard Licops en Pierre-Yves Paque de gewoonte om bovenaan het podium te staan, maar ditmaal moeten ze afrekenen met de BMW 325i van Rudi Domas en Johan Van Loo. Heel wat wagens zien we ook in de BMW ClubSport Trophy met onder meer De Zan-Romain-Ledoux, Hermans-Convents, Vanneste-Gilson, Donniacuo-Lambrechts-Smets, Fabrizio-Bendib, De Neef-X, Bonnet-Werckx en misschien nog een last minute verrassing.
 
In de kleinste categorie van de D1 (1600cc), is er de Honda Civic #48 van Thiroux en Gillion, die indien de winst wil binnen gehaald worden, voorbij moet aan identieke wagens van Van Damme-Van Billoen-Deridder, Mascaux-Eeckhout-Charlier (CRX), maar ook aan de VW Golf III van Vanden Abeele en Laloux, die het met een zekere… Grégory Paisse doen. Last but not least zijn er de Suzuki Swift van Lannaux-Peeters-Chapel en Franken-Franken.
 
Op dus naar Frankrijk, voor een traditionele afspraak in een schitterend kader. Bovendien is er op initiatief van de BGDC, een kartingrace op een steenworp van de piste, waar rijders van de BGDC het opnemen tegen rijders uit andere nationale competities.

BGDC pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 7 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons