van der Horst

Trophée de Bourgogne: Voorbeschouwing FSA Racing Team

Dit weekend pakt FSA Racing Team z’n koffers om af te zakken naar "la douce France", meerbepaald naar Circuit Dijon-Prenois. Niet om de heerlijke mosterd te proeven, wel om de derde manche van het BGDC-kampioenschap 2015 te beslechten.
  • Powercars
‘Na Trophée des Fagnes, waar we uitvielen tengevolge van een aanrijding, hebben we één en ander in te halen.’ vertellen Johan Huygens en Vincent Vandenabeele. ‘Door deze uitval hebben we onze leidersplaats in het algemeen klassement moeten afgeven aan De Wit. Dat wil natuurlijk zeggen dat we dit weekend alles zullen moeten geven om die terug te pakken, zonder onnodige risico’s te nemen. Punten pakken is misschien net iets belangrijker nu dan winnen en de vorige race – die we liever snel vergeten – bewees nog maar eens dat je in de autosport nooit zeker bent. De snelste auto hebben is niet voldoende om te winnen. De snelste ronde rijden evenmin. En laat ons eerlijk zijn, met een deelnemersveld van 70 wagens zoals in Spa is de kans op een aanrijding ontzettend groot. In Dijon starten we met minder dan de helft van dat aantal dus dat risico wordt wel voor een stuk gereduceerd. Anderzijds staan er dan ook twee races op het programma dus moeten we dubbel scoren willen we onze achterstand goed maken. Nu goed, we vertrekken, net als altijd, met goede moed en zullen ons uiterste best doen om onze overwinning tijdens Terlaemen’s Trophy een opvolger te geven.’

De #17 van Huygens-Vandenabeele is ondertussen weer helemaal fit, dankzij de expertise van EMG-Motorsport, en staat vol ongeduld te wachten om de strijd opnieuw aan te binden met de concurrenten van Divisie 3. De eerste race vindt plaats op vrijdag, 1 mei, van 17u tot 19u. De tweede race wordt verreden op zaterdagmorgen, van 10u tot 12u.

Wij zijn er klaar voor! U ook?


FSA Racing Team press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 30 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons