van der Horst

Voorbeschouwing van de organisatoren op het seizoen 2013

2012 is dood, leve 2013! De Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) bereidt zich volop voor op het nieuwe seizoen, een nieuw seizoen dat zich goed aankondigt. Op 26 januari start het nieuwe jaar met de traditionele prijsuitreiking, een evenement dat plaats heeft in Brussels Kart, in Groot-Bijgaarden, en waar de prijsbeesten van 2012 in de bloemetjes zullen gezet worden, met vervolgens een eerste blik op het nieuwe seizoen.
  • LTF
Het seizoen telt 7 afspraken, op de omlopen van Zolder, Spa-Francorchamps, Dijon-Prenois, Zandvoort en Mettet. Wie doet beter? Na een testdag op 10 maart in Mettet, wordt het startsein van het seizoen gegeven een week later op de omloop van Zolder, op 16 en 17 maart om exact te zijn. Er staan meteen twee races van 120 minuten op het programma. Met wedstrijden in maart, april, mei, juni, september, oktober en november, kunnen we stellen dat de kalender ook zeer evenwichtig is.

We kunnen nog geen volledige deelnemerslijst bekend maken, dat spreekt voor zich, maar weet dat de eerste namen én nieuwigheden wel al bekend zijn: een BMW 320is van Geelen-Taks van ThoNic Motorsport, een BMW M3 voor de Luxemburger Hoffeld, een nieuwe Renault Clio III voor Claudie Tanghe, een origineel en leuk project van Erik Qvick, een verbeterde Honda Civic van Jean-Louis Meynart, idem voor de #5 van Van Damme-Van Billoen-Deridder... In de voetsporen van Maxime Martin tijdens de finale van de BGDC 2012 in Zolder, vinden we Michaël Schmetz, ook een nationale topper, die samen met François Jeukenne in de fluoriserende Renault Clio II uit de ateliers van Jean-Marie Dehaye, inderdaad de man van de VW Golf II van Kevers en Paisse, zal rijden. Als dat geen leuk nieuws is om het jaar mee te starten.

Voor de mensen die nog aarzelen om de rangen van de BGDC te vervoegen, is het misschien nuttig en interessant om te weten dat er drie inschrijvingsmodules zijn: een abonnement voor de 7 wedstrijden, met kortingen indien er betaald wordt voor 31/01 of 01/03 (4590,00 € voor de eerste datum, 4699,00 € voor de tweede), een abonnement voor 6 races naar keuze (3990,00 € voor 31/01 of 4199,00 € voor 01/03), of een race by race entry (649,00 € tot 799,00 € afhankelijk van de meeting).

Wat betreft het reglement, zijn er enkele kleine technische wijzigingen, onder meer op het vlak van de wagens die over een derogatie beschikken om te starten. Ook de bestraffingen zijn verfijnd en verder op punt gezet.

Zoals iedereen maakt ook de BGDC goede voornemens voor het nieuwe jaar, voornemens, die ook werkelijkheid worden. De website BGDC (www.bgdc.be) is verder op punt gesteld, met een klassement met foto's per wagens. De Belgian Gentlemen Driver’s Club 2013 is ook actief op Facebook, met daarnaast een verzorgde communicatie naar de pers, voor en na de races, en kleine nieuwtjes tussendoor. Last but not least is er een samenvatting in beeld van iedere races en zo ziet u maar, het autosportjaar 2013 kan ook op een zeer positieve manier ingezet worden!   

Belgian Gentlemen Driver's Club press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op zondag 13 januari 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons