van der Horst

Black Falcon Mercedes alsnog kampioen nadat het zege van Barcelona terugkrijgt

Black Falcon Mercedes AMG GT3
Black Falcon Mercedes AMG GT3
De Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #4 van Yelmer Buurman, Maro Engel en Luca Stolz domineerde de seizoensfinale van de Blancpain GT Endurance Cup in Barcelona en was door de zege ook ineens zeker van de Endurance-titel. Diezelfde avond werd de auto echter uit de uitslag geschrapt na het gebruik van tape aan de luchtinlaat. Het team tekende beroep aan en vandaag nam de RACB Sport beroepscommissie daarin een beslissing. Zij bevestigden dat het team een fout beging maar ze zetten de diskwalificatie wel om in een geldstraf van 5000€. Hierdoor is het trio dus definitief zeker van de Blancpain GT Endurance Cup-titel daar het team (logischerwijze) tegen die beslissing niet in beroep gaat.
  • LTF
Ter verdediging voerde Black Falcon aan dat de straf (uitsluiting) buiten verhouding stond met de vastgestelde inbreuk. Het team ontkende de aanwezigheid van de tape niet, maakte duidelijk dat dit in geen geval een prestatievoordeel opleverde en dat dit zelfs een gebruikelijke praktijk is. De volledige beslissing kan u HIER raadplegen. Eerder dit jaar velde de RACB National Court of Appeal een gelijkaardig oordeel in de zaak rond de diskwalificatie van de R-Motorsport Aston Martin in Silverstone.

Foto: RIPDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 9 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons