van der Horst

Black Falcon wint veelbelovende Nürburgring 24H Qualifying Race

Start Nürburgring 24H Qualifying Race
Start Nürburgring 24H Qualifying Race
De Black Falcon Mercedes-AMG GT3 van Yelmer Buurman, Thomas Jäger en Jan Seyffarth heeft de kwalificatierace voor de 24 uren van de Nürburgring gewonnen, een wedstrijd die het beste doet verhopen voor de etmaalrace volgende maand. Na zes uur racen kon Buurman in de laatste paar ronden maar net zijn landgenoot Nicky Catsburg in de ROWE Racing BMW M6 GT3 afhouden (+2.158s). Juist voor de laatste pitstops was Catsburg nog in strijd met de Manthey Porsche 911 GT3 R #912 voor de tweede plek, maar de felgroene wagen viel terug na een stop-and-hold van 30 seconden voor het niet-respecteren van een Code 60.
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
De top acht finishte binnen de 50 seconden en omvatte maar liefst vijf verschillende merken. De HTP Mercedes-AMG GT3 #47 vervolledigde het podium nadat Dominik Baumann in de eindfase nog de WRT Audi R8 LMS #8 van Robin Frijns kon verschalken. Frijns had eerder op de dag de pole gereden op een opdrogende piste, maar moest net voor de meet ook nog de Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003c #705 en Aston Martin V12 Vantage GT3 #007 langszij laten komen en genoegen nemen met de zesde plek. Vooral de vijfde plaats van de Aston Martin maakte indruk, Maxime Martin was dan ook meteen op de afspraak met een sterke openingsstint. De top vijf kon in deze race een plek in de top 30 kwalificatiesessie tijdens het weekend van de 24u bemachtigen.

Foto's: ADAC 24H Nürburgring

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zondag 15 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting N24 Qualifying Race.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons