van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing Maxime Martin

We hebben dan wel moeten wachten tot de derde manche van de Blancpain Endurance Series 2013 om het team Marc VDS Racing en Maxime Martin weer met de zege te zien aanknopen. Anderzijds verliep het weekend van deze zege, het voorbije weekend in Paul Ricard wel quasi perfect. De BMW Z4 GT3 #3 reed zowel naar de pole als de zege.
  • De Swert Opticiens
“Nadat ik de beste chrono van de tweede vrije training neerzette, kon ik de vorm van onze wagen bevestigen tijdens de kwalificatiesessie”, legt Martin uit.
“Ik ben er inderdaad in geslaagd om de pole-positie te grijpen, wat ook goed was voor de rest van het weekend. Het was zeer snel duidelijk dat onze BMW zich als een vis in het water voelde op de omloop van Paul Ricard.”

De Nederlander Yelmer Buurman nam de start van de race, weliswaar achter de safety car, om elk incident bij de start met de 59 wagens te voorkomen. Eens de meute op gang was getrokken, behield de Z4 GT3 Marc VDS #3 de leiding, alvorens naar de tweede plek te zakken. Tijdens de eerste pitstop verloor het Belgische team een beetje tijd en Bas Leinders kwam als derde weer de baan op, maar na problemen van de leider werd plaats 3 weer even snel plaats 2. Een concurrent kon weer even passeren, maar de BMW bleef wel heel de tijd in de kopgroep zitten.

“We verloren weer wat tijd met de tweede pitstop en ik kwam pas als vierde weer de baan op”, herneemt Maxime Martin. “Ik zat echter maar op goed 10 à 15 seconden van de leider van de race, ik ben dan een inhaalrace begonnen, van 4 naar 3 naar 2, om uiteindelijk de leidende McLaren in te halen! We wonnen dan ook en het is meteen onze eerste zege van het seizoen in de Blancpain Endurance Series en dat na een mooie race. Het valt ook goed voor de 24 Uur van Spa, want niet alleen zitten we terug mee vooraan in het kampioenschap, we gaan ook met vertrouwen naar de belangrijkste afspraak van het seizoen in het kampioenschap.”

Op het ogenblik dat heel wat mensen vakantie gaan nemen, is dat voor Maxime niet het geval. Na Le Mans en Paul Ricard, trekt hij weer de oceaan over, richting Lime Rock, in de staat Connecticut, waar volgend weekend de vierde race van de American Le Mans Series plaats heeft. De officiële BMW Motorsport rijder vindt er zijn Z4 GTE weer, van het team van BMW Team RLL en Bobby Rahal…

Maxime Martin press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 2 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons