van der Horst

Blancpain GT Endurance Cup telt liefst 57 wagens

Start BGTSEC Paul Ricard 2016
Start BGTSEC Paul Ricard 2016
In het kader van de Blancpain GT testdagen op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard werden de deelnemerslijsten voor de Endurance Cup en de Sprint Cup voorgesteld. In die Endurance Cup zijn er dit seizoen liefst 57 wagens vast ingeschreven, waarbij er elf verschillende modellen aan de start zullen verschijnen. Een nieuw record van 33 bolides staat aan de start in de Pro Cup, terwijl Pro-Am 19 wagens telt en de organisatoren vier inschrijvingen voor de Am Cup ontvingen.
WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
WRT is naar goede gewoonte één van de grootste teams en zet ook dit jaar weer vier Audi's in. Wat wel opvalt is dat op hun voorlopige line-up slechts één Belgische naam prijkt en dat is die van Dries Vanthoor, hij deelt het startnummer 5 met Will Stevens en Marcel Fässler. Ook ISR en Saintéloc kiezen andermaal voor Audi's terwijl Phoenix Racing niet meer op de deelnemerslijst voorkomt. Bij Saintéloc zien we overigens Christian Kelders aan de start op het Pro-Am exemplaar met startnummer 26.

Maxime Soulet
Maxime Soulet
Strakka Racing neemt de fakkel over van Garage 59, vorig seizoen onder leiding van Bas Leinders, als vertegenwoordiger van McLaren. Het Britse team brengt liefst vier wagens aan de start terwijl dat andere Britse premium-merk, Bentley, het op twee wagens houdt. Ook de naam van Maxime Soulet vinden we wederom terug in de rijdersbezetting van M-Sport, hij deelt de Bentley #8 met Andy Soucek en Vincent Abril.

HTP Motorsport Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport Mercedes AMG GT3
Ook de Duitse merken zijn goed vertegenwoordigd; Mercedes rekent onder meer op AKKA ASP (4 wagens), HTP Motorsport (3), Black Falcon (3) en Zakspeed (2). Rowe Racing en Walkenhorst Motorsport komen ieder met twee BMW's terwijl Roock Racing, terug van lang weggeweest, twee Porsche's heeft ingeschreven in de Pro Am Cup. Aan Italiaanse zijde is het meest opvallende de inschrijving van meerdere sterk bezette Ferrari's in de Pro Cup. Teams van dienst zijn AF Corse, SMP Racing en Kaspersky Motorsport, terwijl voor Lamborghini Grasser Racing Team, Attempto Racing en Ombra Racing de honeurs moeten hoog houden in diezelfde Pro Cup.

Stef Vancampenhoudt
Stef Vancampenhoudt
De grootste Belgische inbreng qua piloten valt te noteren in de Am Cup. Stef Van Campenhoudt deelt de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 #36 met Henry Walkenhorst en David Schiwietz terwijl Bernard Delhez uitkomt voor Team HB Racing op een Lamborghini en Jacques Duyvier een Ferrari zal besturen van Kessel Racing. Louis Machiels tot slot deelt de Spirit of Race Ferrari 488 #53 in de Pro Am Cup met Niek Hommersom en Andrea Bertolini.

De eerste afspraak van het jaar is op het circuit van Monza in het weekend van 22 en 23 april.

--- Deelnemerslijst Blancpain GT Series Endurance Cup 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op dinsdag 14 maart 2017.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons