van der Horst

Monza: Ferrari tweemaal snelste vrije trainingen

Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Ferrari heeft de tweemaal snelste tijd geklokt in de vrije trainingen voor de openingsmanche van de Blancpain GT Series Endurance Cup op Monza. Hoewel de tijden op zaterdag vaak weinig zeggen over het wedstrijdverloop, bevestigen de sessies vandaag de reputatie van Ferrari op de thuisomloop. Nieuwe, strengere, beperkingen op het aantal beschikbare banden betekende echter dat de meeste teams hun vers rubber voor zondag spaarden.
R-Motorsport - Aston Martin V12 Vantage
R-Motorsport - Aston Martin V12 Vantage
De topchrono werd vanmorgen neergezet door de Kessel Racing 488 GT3 #11 van Alessandro Pier Guidi met een 1:48.667. In de avondsessie nam Davide Rigon de fakkel over met het SMP Racing exemplaar #72, net geen drie tiende van een seconde trager dan de chrono van Pier Guidi. Mercedes, Aston Martin (met onder meer Maxime Martin) en Lamborghini kwamen goed voor de dag. Ook Bentley oogde competitief met een tiende en twaalfde tijd (Soulet).  Vanmorgen realiseerden 23 wagens een tijd binnen dezelfde seconde, in Pre Qualifying waren dat er nog "maar" 17.

--- RESULTS FREE PRACTICE (PDF) ---
--- RESULTS PRE QUALIFYING (PDF) ---

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op zaterdag 21 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons