van der Horst

Spa: Topweekend voor de Blancpain GT Sports Club

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Het aantal deelnemers aan de Blancpain GT Sports Club blijft per race maar groeien. Voor de voorlaatste manche van het seizoen die plaatsvindt in het kader van de 24 Hours of Spa, schreven zich niet minder dan 23 deelnemers in. Uitkijken wordt het onder meer naar het debuut in de serie van de Renault Sport R.S.01, maar onze aandacht gaat vooral uit naar de prestaties van de Belgen, die opnieuw met vier present tekenen.
  • Heinz Performance
Oregon Team - Renault Sport R.S.01
Oregon Team - Renault Sport R.S.01
De Blancpain GT Sports Club is een serie die enkel openstaat voor amateur piloten en is tevens het enige internationale kampioenschap waar GT3, GTE en Cup wagens het tegen elkaar opnemen. Zeven verschillende merken en negen verschillende modellen zijn vertegenwoordigd te Spa. Ferrari stoffeert daarbij meer dan de helft van het veld met 12 wagens waaronder twee nieuwe 488. Audi telt vijf wagens en Mercedes twee, de andere merken BMW, Corvette en Lamborghini moeten het stellen met slechts een exemplaar. Opvallend is het debuut van de Renault Sport R.S.01 die ingezet wordt door Oregon Team voor Davide Roda.

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Vier landgenoten komen aan de start, Nicolas Vandierendonck zal weer de Corvette C6 ZR1 GTE van het Selleslagh Racing Team de sporen geven. Patrick Van Glabeke zal proberen om in eigen land een eerste podium te pakken met de nieuwe AF Corse Ferrari 488 GT3. Louis Philippe Soenen en Jean-Michel Baert komen beiden uit voor het WRT Team en besturen een Audi R8 LMS Ultra. De kwalificatierace wordt op vrijdag verreden om 17u20, terwijl de hoofdrace plaats vindt op zaterdag om 11u20.

--- Deelnemerslijst Blancpain GT Sports Club Spa 2016 (pdf) ---

Foto's: Arne Simons & Renault SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op woensdag 27 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons