van der Horst

Triple Eight Racing aan de start in Brands Hatch

Blancpain Sprint Series in Brands Hatch
Blancpain Sprint Series in Brands Hatch
Komend weekend verschijnen er opnieuw 19 wagens aan de start van de Blancpain Sprint Series, dat voor de tweede manche naar Brands Hatch trekt. Triple Eight Racing maakt in eigen land een gastoptreden en zet een BMW Z4 GT3 in voor het duo Joe Osborne/Lee Mowle. Het Britse team heeft al een langere staat van dienst in de Blancpain Endurance Series en maakte eind vorig seizoen reeds een gastoptreden in de BSS-wedstrijden verreden in het kader van de Baku World Challenge. Osborne en Mowle werden gisteren nog zesde in de British GT wedstrijd op het circuit Rockingham en scoorde eerder dit seizoen al een podiumplek in het Britse kampioenschap. De wagen zal uitkomen in de Pro-Am Cup, waar deze het zal opnemen tegen drie concurrenten.
  • VR Racing
Triple Eight Racing - BMW Z4 GT3
Triple Eight Racing - BMW Z4 GT3
Tegelijkertijd verliest de grid echter ook een wagen en tevens wat diversiteit. De Fach Auto Tech Porsche 997 GT3-R van Marcel Wagner en Martin Ragginger blijft thuis, waardoor er "maar" acht verschillende merken aan de start verschijnen. Maxime Martin en Dirk Müller (Nogaro Main Race winnaars) zijn er in Groot-Brittanië niet meer bij, aangezien BMW Team Brasil weer een beroep kan doen op zijn gebruikelijke rijders. Caca Bueno en Sergio Jiminez scoorden vorig jaar in Brands Hatch al twee podiumplekken, het potentieel voor een goed resultaat is in principe dus zeker nog aanwezig bij de Brazilianen.

Start BSS Nogaro
Start BSS Nogaro
Een andere wagen om in het oog te houden is de groene Rinaldi Racing Ferrari van Nobert Siedler en Marco Seefried, die na de diskwalificatie van de GRT Lamborghini (onder voorbehoud) de BES-wedstrijd in Monza won. Norbert Siedler voert daardoor de algemene Blancpain GT Series puntentelling aan, aangezien de Oostenrijker ook in Nogaro reeds wat punten kon buit maken. Laurens Vanthoor en Robin Frijns zijn na hun vroegtijdige aftocht in Nogaro meteen op achtervolgen aangewezen en moeten met hun WRT Audi #1 dringend wat punten binnenhalen in Groot-Brittannië wil men de aansluiting niet verliezen. 

In Brands Hatch wordt er weer overgeschakeld naar een tweedaags format, met trainingen en kwalificaties op zaterdag, gevolgd door beide sprintwedstrijden op zondag.

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN SPRINT SERIES BRANDS HATCH 2015 (pdf) ---

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op maandag 4 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons