van der Horst

BMW Clubsport Trophy: Race Promotion Night: Nabeschouwing Gregory Eyckmans

Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van de Belgian Gentlemen Driver’s Club op het programma. Voor de gelegenheid werd er op zaterdag een 3 uursrace verreden, waarvoor uiteindelijk meer dan zestig wagens op de startgrid verschenen. Onder hen de BMW 325i Clubsport Trophy van Limburger en kind aan huis in Zolder Gregory Eyckmans. Zaterdagavond iets na 18.00u mocht hij samen met teamgenoten Kristof De Neef en Guino Kenis meteen het hoogste trapje van het podium beklimmen als knappe beloning voor een sterke prestatie.
Na een meer dan geslaagd racedebuut met RacingStars in de jongste 24u van Zolder was deze verse uitdaging opnieuw een schot in de roos.   

De overstap van de Mazda MX-5 uit de 24u naar deze BMW 325i is niet zo evident als het op het eerste zicht lijkt. “Het is in het begin vooral wennen aan het feit dat deze wagen rechts gestuurd is, maar ik moet toegeven dat mij redelijk snel kon aanpassen aan de omstandigheden. De wagen op zich is enorm plezierig om mee te rijden en lijkt mij dan ook een ideaal middel om veel progressie te kunnen maken als piloot. Je leert er als het ware je eigen grenzen mee af te tasten”, steekt Eyckmans van wal.

Voor deze gelegenheid reed Eyckmans samen met het vaste duo op de BMW Clubsport met het nummer 52. Kristof De Neef en Guino Kenis strijden al het hele seizoen in BMW Clubsport Trophy, en zijn beiden ook echte ervaringsdeskundigen in een BMW. Guino Kenis is al jaar en dag gekoppeld aan het Duitse merk en wist in de glorietijd van de Belcar vaak de show te stelen. Kristof De Neef op zijn beurt is één van de centrale figuren achter de BMW Clubsport Trophy en kent de 325i als zijn broekzak. Samen zijn ze goed voor verscheidene podia tijdens de BMW Clubsport Trophy anno 2013. “Het is geweldig om met Kristof en Guino te kunnen samenwerken. De ervaring en de snelheid van beiden is indrukwekkend, en ik heb in de relatief korte tijdspanne van dit weekend dan ook enorm veel bijgeleerd!”, gaat de Limburgse rechtenstudent verder.

Guino Kenis wist de BMW op een tweede plek in de klasse te kwalificeren, en Kristof De Neef nam om klokslag 15.00u de start voor zijn rekening. De tweede stint in de wedstrijd was voor Eyckmans, met een auto die op dat moment op de derde plek lag.

Eyckmans: “Mijn doel was om Guino en Kristof mee aan een podium te helpen, dus het feit dat ik tijdens mijn stint een plaats kon goedmaken en zodoende de auto op een tweede plek kon binnenbrengen, stemt mij zeer tevreden. Tijdens de laatste 20 minuten van mijn rijbeurt begon ook het lichtjes te regenen, wat de situatie ideaal maakte voor Guino om het af te maken!”

En zo geschiedde. In de regen kon Guino Kenis nog een plekje stijgen en zo werd de eerste overwinning in Eyckmans’ jonge racecarrière een feit. “Om in mijn tweede race ooit al meteen een zege aan mijn palmares te kunnen toevoegen is een onbeschrijflijk gevoel, zeker gezien de geduchte tegenstanders in de uiterst competitieve BMW Clubsport Trophy.”

“Ten slotte wil ik langs deze weg ook nog Jan Horemans, teamgenoten Kristof De Neef en Guino Kenis alsook het hele team bedanken voor hun inspanningen en professionalisme!” sluit de 24-jarige Limburger af.

Volg GREY Racing (Gregory Eyckmans Racing) op Facebook en blijf op de hoogte van al zijn activiteiten op www.facebook.com/GREYRacingBEDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 14 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons