van der Horst

24H 2CV: BMW Clubsport Trophy: Nabeschouwing van de organisatoren

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
Na de geslaagde deelname aan de 24 Uur van Zolder, ging de BMW Clubsport Trophy terug aan de slag in de BGDC op het circuit van Francorchamps. Daar werd de voorlaatste manche van het seizoen gereden, met een wedstrijd van 180 minuten. Met 10 BMW 325i van diverse generatie, die echter allemaal zo goed als standaard zijn, was de organisator dan ook zeer tevreden. Hij drukte zijn tevredenheid op het mooiste circuit van de wereld dan ook uit: “Op uitzondering van Mettet, waar de BMW Clubsport Trophy alleen reed, was dit onze meest bezette race van het seizoen”, aldus Jan Horemans. “We zien ook regelmatig nieuwe gezichten in onze competitie, wat betekent dat de merkencup zeer positief gezien wordt. We bieden een zeer goede verhouding prijs/rijplezier. Ik zie de toekomst dan ook zeer positief tegenmoet.”
Een van de sterke punten van de Clubsport Trophy is dat er ook heel wat jongeren uit diverse kartingcompetities aan de start verschijnen. Zij doen het zij aan zij met diverse gentlemen drivers. Zo krijg je heel homogene duo’s waar snelheid en ervaring perfect gekoppeld worden.

De leiders in de competitie, na de 24 Hours of Zolder - zelfs al moesten ze daar de eer aan de #9 Yokohama Power Racing van Hermans-Convents-Convents-Van Woensel laten - waren Lorenzo Donniacuo en Thierry De Zan. Zij zetten de puntjes weer eens op ‘i’ in de Ardennen. De #251 van het team BP Valentino Racing zagen we op Francorchamps continu vooraan, met een logische zege als gevolg. Zij kunnen dan ook vol vertrouwen naar de finale op Circuit Zolder toeleven.

In het zog van de #251 zagen we een zeer intens gevecht voor de zilveren medaille. De strijd verliep tussen de #54 van Guillian Reyniers, Dirk Vermeersch en Alain Feraille en de #52 van Guido Werckx, Kristof De Neef en Grégory Eyckmans. De beide wagens van JJ Motorsport leverden een formidabel duel en al leek het de #54 die ging winnen, toch was het de #52 die met 2 seconden bonus de tweede plek pakte.

Bernard Claes en Sam Lay kenden wat pech, want ze reden met een tekort aan vermogen en eindigden vierde, anderhalve minuut voor de #9 van Olivier Hermans en Davy Convents, die zo de top 5 afsloten.

Het tweede peloton werd aangevoerd door de #257 QSR Racing van Jimmy De Breuker en Patrick Zeeuws, die de #45 BMW Team Van den Horst van de Nederlander Benny Schier en de Belg Peter Theuws vooraf gingen. De nieuwe wagen, met startnummer #58, van de familie Donniacuo (Giovanni en Luigi) was sterker dan de #252 van de Nederlanders Gerjo Timmerije en Peter Struik, die nieuw in de competitie waren. Pascal Bendib en Fabrizio Valentino hadden minder geluk, want de #51 BP Valentino Racing diende op te geven.

Het is op het Circuit Zolder, tijdens de Race Promotion Night op zaterdag 8 november, dat voor de BMW Clubsport Trophy 2014 de laatste prijzen uitgedeeld worden. De BMW 325i rijden er een race van 5 uur met aankomst ‘s nachts. De sfeer van de 24-uursrace zal zeker terugkomen, maar dan met late herfsttemperaturen.    

Meer weten over de BMW Clubsport Trophy ? afspraak op de website www.bmwclubsporttrophy.be, Facebook www.facebook.com/BMWClubsportTrophy of via mail: info@bmwclubsporttrophy.be en op 0479/81 73 53.

 
Kampioenschap voor Zolder :

 
1.    Lorenzo Donniacuo & Thierry De Zan (161 points)

2.    Davy Convents & Olivier Hermans (127,5 points)

3.    Alain Feraille, Guillian Reyniers, Guido Werckx & Kristof De Neef (123 points)

4.    Bernard Claes (94 points)

5.    Vincent Convents (78,5 points)

6.    Samuel Lay (69 points)

7.    Stephan Geurts Jr (67,5 points)

8.    Patrick Zeeuws (66,5 points)

9.    Grégory Eyckmans (64 points)

10.  Chris Van Woensel (62,5 points)Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 13 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H 2CV.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons