van der Horst

BMW Clubsport Trophy - BMW M235i Racing Cup: Racing Festival: Voorbeschouwing van de organisatoren

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
De nazomer duurt wel nog even en daar zullen ook de twee merkencompetities van BMW dit weekend in de Ardennen van kunnen genieten. De BMW Clubsport Trophy en BMW M235i Racing Cup Belgium zijn beide aan hun voorlaatste manche toe, als gast van de BGDC in de prachtige en veelzijdige meeting van Pierre Delettre en zijn organisatie.
  • Powercars
Het is de tweede maal dat de BMW Clubsport Trophy en BMW M235i Racing Cup Belgium op de wereldberoemde 7 kilometer asfalt van de Spa-Francorchamps zullen rijden dit seizoen. Op het programma staat een race van 180 minuten, met start zondagnamiddag net voor de klok van 15u00. Met nog twee wedstrijden te gaan, waarin nog 75 punten te verdelen zijn, is de situatie op sportief vlak nog helemaal open, zowel in de BMW Clubsport Trophy als in de BMW M235i Racing Cup Belgium. Overigens zijn er in beide kampioenschappen ook schrapresultaten, in de BMW Clubsport Trophy maximaal 75 punten, in de BMW M235i Racing Cup Belgium 25 eenheden. Uiteraard zal dat alles de eindspurt behoorlijk open houden.
 
Claes-Wauters als leiders naar Spa
 
124 eenheden tellen ze, het duo Claes en Wauters, en in hun zog volgt Gregory Eyckmans, op goed 23 punten. De Limburgse belofte won samen met Christoff Corten, Wim en Kobe Heroes en Pedro Bonnet de 24 Hours of Zolder en is zeker een te duchten klant voor de titel. Maar ook de andere achtervolgers, met onder meer de pechvogels van Zolder, Lorenzo Donniacuo en Giovanni Scamardi zijn zeker nog niet uitgeteld.
 
De BMW Clubsport Trophy ziet ook steeds nieuwe namen opduiken en ditmaal is dat het CK Mechanics met een nieuw gebouwde BMW 3 Reeks voor het trio Ceuppens – Ceuppens – Van Doorslaer. De competitie leeft meer dan ooit en is een perfecte mix van jong geweld en ervaren gentlemen drivers, maar ook rijders die iets later het plezier van een eenvoudige en mooie competitie willen ontdekken zijn perfect op hun plaats.
 
Internationale strijd voor Belgische titel
 
Eigenlijk is het onwaarschijnlijk hoe de BMW M235i Racing Cup Belgium vanaf de eerste racemeters een zeer internationaal gezelschap heeft aangesproken, met bovendien ook heel wat landgenoten die meevechten voor de prijzen. Dat drukt zicht perfect in de tussenstand van het kampioenschap uit, met bovenaan in de tussenstand de Duitse specialist Michael Schrey, die overigens ook in de Duitse VLN, succes kent. Hij heeft een buffer van amper 7 punten op de Nederlandse Stéphane Kox en haar Poolse teamgenoot Maceij Dreszer, terwijl onze Fred Bouvy volgt op amper 32 punten van dat duo. Reden te over dus om aan te nemen dat de laatste afspraken mooi om volgen zullen zijn. 
 
Nieuwkomers ook hier met een BMW M235i Racing Cup voor John Rasse en Tom Van Rompuy bij BMW Team Dejonckheere en Anthony Soete en Quentin Roussel die hun debuut maken aan de zijde van hun coach Gaël Frère bij het Luxemburgse Duwo Racing.
 
Heel wat succes
 
“Op deze manier hebben dit jaar al meer dan 100 verschillende rijders in één van de BMW-kampioenschappen aan de start gestaan”, heeft promotor Jan Horemans nauwkeurig de tel bijgehouden van zijn kampioenschappen. “Dit brengt het totaal aantal rijders die in het debuutjaar aan de start komen in de BMW M235i Racing Cup Belgium op meer dan 60 en in de BMW Clubsport Trophy zitten we in het vierde competitiejaar ook al op 55 met weer 3 nieuwe deelnemers er bij.  Zo wordt echt rijplezier ook echt raceplezier.”

BMW Clubsport Trophy Press & BMW M235i Racing Cup Belgium Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op woensdag 30 september 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons