van der Horst

BMW Clubsport Trophy: Van der Horst Motorsport is er klaar voor - Bonnet komt warmdraaien voor Belcar

Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Ondanks de drukke voorbereidingen rond de testdagen en de eerste wedstrijd voor de Lamborghini Super Trofeo, waarin Gerard Van der Horst en William van Deyzen respectievelijk hun titel en vice titel verdedigen in de Lamborghini Cup, heeft men bij Van der Horst Motorsport nog andere katten te geselen. Amper terug van de testdagen in Monza moet Robert de Hoen de BMW’s 325i Clubsport Trophy in stelling brengen voor de eerste twee races komend weekend tijdens de Spa 400.
Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Van der Horst Racing beschikt naast zijn arsenaal aan GT-wagens ook nog over een aantal toerismes waaronder drie BMW’s E90 325i Clubsport waarvan ze er komend weekend twee in stelling brengen voor Pedro Bonnet, Jos Jordens, Jeromy Hessels, Steven De Wulf, Marcel Weyers, Gregory Eyckmans en Bernard Claes. Opdracht is om een podium te ambiëren tijdens de twee races op zaterdag over 200 minuten en zondag over 400 minuten.

Voor dit kampioenschap dat samen met de BGDC van start gaat in Spa-Francorchamps is het Robert de Hoen die van Gerard Van der Horst carte blanche krijgt voor het runnen van de drie wagens. Daarnaast doet de Nederlander samen met het team Van der Horst Motorsport ook de ganse Lamborghini Super Trofeo.

van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Robert de Hoen: “We zijn er reeds bij van de eerste editie en we zijn de Clubsport Trophy dan ook zeer trouw. Vorig seizoen sloten we af met een zege voor Sam Dejonghe, Gregory Eyckmans en Steven Dewulf tijdens de Race Promotion Night. We komen dus met ambitie aan de start en viseren het podium tijdens ieder raceweekend. We komen voorlopig aan de aftrap met twee wagens die de beide races zullen rijden over 200 en 400 minuten. De races worden voor ons even belangrijk, want de puntendeling is identiek. Het wordt een bijzonder zwaar weekend, maar de wagens zijn er klaar voor. Ik hoop uiteraard dat we binnenkort ook de derde E90 in de strijd kunnen gooien. Voor zaterdag hebben we een trio met Dewulf, Claes, Bonnet en een duo met Jordens en Hessels. Op zondag hebben
Hessels/Hortshuis - BMW Clubsport Trophy
Hessels/Hortshuis - BMW Clubsport Trophy
we voor de langste race van het weekend twee trio’s met Jordens/Eyckmans/Weyers en Dewulf/Claes/Hessels. Spa is voor ons een goede start, want de E90 heeft een hoge topsnelheid, terwijl we op kortere omlopen zoals in Zolder wat benadeeld zijn tegenover de E46. Inzake het kampioenschap hebben we nu reeds drie rijders die intekenden voor een volledig seizoen, maar we hopen dat er nog enkele bij komen".

Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
De Wulf en Claeys, die een volledig seizoen rijden, krijgen in ieder geval reeds het gezelschap van een ex-Trophy kampioen en winnaar van de 24H of Zolder in een Clubsport, Pedro Bonnet.

Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet - Porsche 991 Cup / Belgium Racing
Pedro Bonnet:  “Ik ben Gerard en Robert bijzonder erkentelijk dat ik kan instappen op zaterdag. Op zondag zit ik met familiale verplichtingen en voor mij is het gewoon een training naar de eerste Belcar wedstrijd toe”. Bonnet zal een gans seizoen aan de bak komen in een Porsche 911 Cup van Belgium Racing nvdr. “Uiteraard is het verschil in snelheid niet gering, maar het is toch een beetje ritme opbouwen en warm draaien voor we officieel met de Belcar-Porsche gaan trainen en racen,” aldus de snelle Limburger.   

Foto's: Marnik Mouchaers - Bonnet Press - Grey PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW Clubsport Trophy op vrijdag 14 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting BGDC Spa 400.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons