van der Horst

BMW M4 GT3 klaar voor NLS-debuut en GTWC Europe dit jaar

BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
De BMW M4 GT3 maakt deze zomer zijn racedebuut in de Nürburgring Langstrecken Serie (NLS). Daarnaast zal de nieuwe wagen ook meerijden in enkele races in andere kampioenschappen, die zullen dienen als een test. Enkele van die testraces zijn onderdeel van de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS-competitie later dit jaar.
De nieuwe BMW M4 GT3-wagen, die in 2022 fulltime zal ingezet worden in races, heeft een uitgebreid test- en ontwikkelingsprogramma achter de rug. Vorige week was er een dertig uur durende test van de nieuwe GT3-wagen in Almeria, Spanje. Martin Tomczyk, Jens Klingmann en Nick Yelloly kregen de eer.

BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
Collega-fabrieksrijders Augusto Farfus en Phillip Eng hebben ook veel kilometers afgelegd in de BMW, die tot nu toe al meer dan 12.000 kilometer heeft afgelegd tijdens het testen. Volgens Mike Krack, het hoofd van race- en testtechniek bij BMW Motorsport, bevindt de auto zich in de laatste fase van de ontwikkeling, en de productie zal naar verwachting over een paar maanden beginnen.

BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
Het huidige plan is volgens Krack om de auto zijn debuut te geven in de vierde manche van het NLS-seizoen, de Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy op 26 juni, de eerste race na de 24 Uur van de Nürburgring. De auto zou in de SPX-klasse rijden voor niet-gehomologeerde machines. Er zijn ook extra testraces gepland, waaronder GTWC Europa-races later in het jaar.

De levering van de BMW M4 GT3 voor klantenteams zou zoals het nu loopt deze herfst beginnen. Het fabrieksteam van BMW hoopt de wagen te kunnen inschrijven voor de 24 Uur van de Nürburgring van 2022.

Foto: BMW GroupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op dinsdag 30 maart 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons