van der Horst

BMW met Art Car naar de 24 Heures du Mans

BMW #20 wordt Art Car
BMW #20 wordt Art Car
BMW en Art Cars, het is een lange geschiedenis die startte in Le Mans in 1975 waar de deelnemende BMW 3.0CSL gedecoreerd werd door Frank Stella. Daarna volgden nog meer Art cars getooid in decoraties ontworpen door onder meer Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Jenny Holzer of Jeff Koons. De laatste maal dat BMW een Art Car inzette was in Daytona in 2017 met de M6 GTLM. Daar komt nu verandering in want dit jaar krijgt de BMW M Hybrid V8 #20 een Art Car decoratie voor de 24 Heures du Mans.
John Baldessari - BMW M6 GTLM Art Car
John Baldessari - BMW M6 GTLM Art Car
Het ontwerp van de decoratie komt ditmaal van Julie Mehretu, een Amerikaans-Ethiopische kunstenares. Zij zal de Hypercar nummer 20 decoreren die op 15 en 16 juni bemand wordt door Robin Frijns, René rast en Sheldon van der Linde. Op 21 mei wordt de wagen aan het publiek voorgesteld in het Centre Pompidou in Parijs.Foto's: BMW Group PressClub & BMW AG
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op dinsdag 6 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons