van der Horst

BMW Motorsport behoudt dezelfde rijdersduo's voor 2016

Maxime Martin
Maxime Martin
Na Audi maakte nu ook BMW Motorsport zijn line up voor het komende DTM-seizoen bekend. Onder het motto 'never change a winning team' schenkt de constructeur uit Beieren ook in 2016 zijn vertrouwen aan de vier teams en acht rijders die dit jaar reeds de dienst uit maakten. Dat zijn Marco Wittmann (D), Maxime Martin (B), Bruno Spengler (CA), Timo Glock (D), Augusto Farfus (BR), Tom Blomqvist (GB), António Félix da Costa (PT) en Martin Tomczyk (D). Hierbij blijven ook de rijdersduo's van de BMW Teams RMG, MTEK, RBM en Schnitzer ongewijzigd.
Concurrent Mercedes mag met de ambitieuse youngster Pascal Wehrlein dan al de rijderstitel hebben binnengerijfd, het was toch maar weer BMW dat de voor constructeurs zo belangrijke merkentitel op zijn erelijstje bijschreef. Hiertoe droegen vijf verschillende rijders - waaronder Maxime Martin - uit alle vier de BMW-teams  hun steentje bij door als winnaar over de finishlijn te komen.

Na een voor het merk rampzalige start met amper 48 punten uit de eerste vier wedstrijden leverde Team MTEK met Bruno Spengler's vijfde stek de best geklasseerde BMW-rijder. RMG-rijders Wittmann en Martin staan in de eindstand 2015 op de zesde en zevende plaats genoteerd, wat het team de tweede plaats in het teamkampioenschap opleverde.

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 5 december 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons