van der Horst

BMW Motorsport brengt M235i Racing op de markt

BMW M235i Racing
BMW M235i Racing
BMW Motorsport heeft een nieuwe wagen in de aanbieding voor klantenteams. De BMW M235i Racing is de vervanger van de inmiddels uit productie zijnde BMW M3 GT4 en moet garant staan voor betaalbare motorsport voor teams en rijders op instapniveau. De M235i Racing is nu reeds een groot succes, in nog geen drie weken werden er reeds 30 bestellingen genoteerd voor de wagen waaraan een prijskaartje hangt van slechts €59.500 (+BTW). De M235i Racing werd niet gebouwd naar een specifiek reglement, BMW is daarentegen druk bezig om een speciale cup in te richten in de 24 uren van de Nürburgring en VLN.
Zoals u op bijgevoegde beelden kan zien werd de buitenkant van de M235i niet al te drastisch onder handen genomen. Onder de motorkap zit de krachtigste benzinemotor uit het BMW M-gamma, het betreft een 3 liter zescilinder in lijn met twin turbo die 333 PK aflevert. De wagen werd aerodynamisch uitgebouwd en geoptimaliseerd, voorzien van ABS, DSC en tractiecontrole, en uitgerust met een rolkooi.
 
“De productiemodellen uit de M Performance-lijn zijn reeds heel sportief. Het was dan ook niet nodig om veel aanpassingen door te voeren om van de BMW M235i Coupé een racewagen te maken”, aldus BMW Motorsport Director Jens Marquardt.

In onderstaande video kan u alvast een eerste impressie krijgen van deze nieuwe bolide, voor de gelegenheid bestuurd door Dirk Adorf:
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 9 december 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons