van der Horst

BMW Motorsport geeft designs DTM-bolides vrij

BMW Motorsport DTM
BMW Motorsport DTM
Binnen een week openbaart BMW Motorsport in de BMW Group Plant Landshut aan de fans de designs van zijn zes BMW M4 DTM voor het nieuwe seizoen, alsook deze van de modellen die in andere series aanzetten. Daarbij valt op dat veel partners de samenwerking met de sportieve poot van het merk uit Beieren verderzetten.
Vijf van de zes BMW's die dit jaar in de Duitse topserie aantreden arboreren dan ook nagenoeg dezelfde partnerkleuren als voorheen. Marco Wittmann  (Team RMG) verschijnt net als vorig jaar met het spectaculaire Red Bull-design op de baan. Ook diens RMG-teamgenoten houden vast aan de inmiddels vertrouwde kleurenstelling. Bij Augusto Farfus primeren andermaal de rood-gele Shell-kleuren en geel vormt ook de hoofdmoot op de wagen van Timo Glock nu de oud-F1-rijder andermaal met de Deutsche Post onderweg zal zijn.

Team RBM-rijder  Bruno Spengler verdedigt sinds 2012, het jaar waarin hij met een  matzwarte bolide de titel veroverde, de BMW Bank-kleuren en zulks is ook dit seizoen het geval. Ook RBM-teamgenoot Maxime Martin zal dit seizoen voor de Belgische fans makkelijk te herkennen zijn aangezien diens auto andermaal in de Samsung SDI-kleuren is getooid.

Enkel Tom Blomqvist komt dit jaar met een totaal nieuwe livrei voor de dag. BMW Driving Experience wordt in 2017  na 40 jaar samenwerken met BMW M GmbH  Premium Partner voor BMW Motorsport in het DTM.  Blomqvist's wagen arboreert het spectaculaire M Design en het logo zal overigens op de achtervleugel van alle zes de BMW M4 DTM terug te vinden zijn.
 
Foto's: BMW AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 21 april 2017.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons