van der Horst

BMW Motorsport maakt rijdersduo's voor 2016 bekend: Maxime Martin bij RBM!

De BMW Motorsport-troepen voor 2016
De BMW Motorsport-troepen voor 2016
Dat BMW Motorsport voor 2016 met dezelfde rijders als afgelopen jaar in zee zou gaan was geen geheim. Zopas raakte ook de teamsamenstelling bekend waarmee de constructeur uit Beieren een nieuwe gooi naar de rijders- en merkentitel in het DTM wil doen. Hierbij worden de effectieven ietwat herschikt. Voor de Belgische autosportfans springt uiteraard de overstap van topper Maxime Martin naar het BMW Team RBM van Mechelaar Bart Mampaey in het oog.
Enkel het BMW Team Schnitzer treedt komend seizoen met een ongewijzigd rijdersduo aan en rekent daarbij dus andermaal op Félix da Costa en Tomczyk.  Timo Glock verlaat BMW Team MTEK en verkast naar  BMW Team RMG waar hij de plaats inneemt van Maxime Martin die op zijn beurt naar het Belgische BMW Team RBM verhuist. Een zuiver Belgisch DTM-hoofdstuk in de maak dus, en een tweede seizoen voor Tom Blomqvist bij het team uit Mechelen. Glock's  MTEK-zitje wordt dan weer ingenomen door Augusto Farfus (voorheen RBM), de  Braziliaan krijgt zodoende  Bruno Spengler als teamgenoot naast zich.

"Augusto Farfus, Timo Glock en  Maxime Martin hebben bewezen dat zij  tot de DTM-top behoren en wedstrijden kunnen winnen. Thans staan ze voor nieuwe uitdagingen die hen hopelijk helpen nog hogerop te klimmen" aldus BMW-Motorsport-baas Jens Marquardt in een reactie.

De BMW rijdersduo's voor 2016:

BMW Team RMG:
#11 Marco Wittmann
#16 Timo Glock
 
BMW Team MTEK:
#7 Bruno Spengler
#18 Augusto Farfus
 
BMW Team RBM:
#31 Tom Blomqvist
#36 Maxime Martin
 
BMW Team Schnitzer:
#13 António Félix da Costa
#77 Martin Tomczyk

Foto: BMW Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 4 februari 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons