van der Horst

BMW ook naar de Formule E

Antonio Félix da Costa - MS Amlin Andretti
Antonio Félix da Costa - MS Amlin Andretti
Naast de aankondiging van een deelname aan het WEC en de 24 uren van Le Mans in 2018, liet BMW ook weten dat het instapt in de formule E. Eerst via een samenwerking met MS Amlin Andretti waarna het Duitse merk zich mogelijk officieel engageert vanaf het seizoen 2018-2019.
António Félix da Costa - BMW M4 DTM
António Félix da Costa - BMW M4 DTM
Er was eerder al de verrassende aankondiging van António Félix da Costa dat hij voortaan het DTM links laat liggen om zich volledig te concentreren op het Formule E kampioenschap. De reden voor die beslissing van de Portugese piloot is nu duidelijk, Félix da Costa ligt immers nog steeds onder contract bij BMW en zijn werkgever is nu een officiële partner van MS Amlin Andretti, het team waar Félix da Costa voor uitkomt. Eigenlijk leent BMW naast zijn kennis ook een van zijn rijders uit aan het Amerikaanse team.

BMW i8 Safety Car
BMW i8 Safety Car
De twee volgende seizoenen zal BMW via zijn samenwerking met MS Amlin Andretti zich familiariseren met de procedures en de werkwijze van het kampioenschap. Voor het seizoen 2018-2019, wanneer de capaciteit van de baterijen voldoende is om met een wagen de races uit te rijden en er niet langer half wedstrijd gewisseld moet worden van bolide, komt BMW eventueel met een volledig eigen team. BMW blijft verder nog verbonden met het kampioenschap via het ter beschikking stellen van de i8 safetty car en de i3 medical car.

Foto's: FIA Formula E & BMW AG

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op dinsdag 27 september 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons