van der Horst

BMW-rijders deze week aan de bak in Monteblanco

BMW M4 DTM
BMW M4 DTM
De start van het nieuwe DTM-seizoen op 7 en 8 mei in Hockenheim mag dan nog veraf lijken, bij de betrokken teams draait de voorbereiding inmiddels op volle toeren. Zo ook bij BMW Motorsport dat van dinsdag eerstkomend tot en met donderdag met vier rijders neerstrijkt in het Zuid-Spaanse Monteblanco.
  • Prospeed Competition
Voor deze eerste afspraak van het nieuwe jaar tekent naast Marco Wittmann, Timo Glock en Bruno Spengler ook Augusto Farfus present op het Circuito Monteblanco, zo'n 50 km verwijderd van Sevilla. Het viertal zal er elkaar gedurende drie dagen aflossen aan het stuur van de BMW M4 DTM voor het gebruikelijke test- en setup-werk. Privétests zijn geen luxe in DTM gezien er voor de start van het seizoen slechts één enkele officiële ITR-test staat geprogrammeerd, van 4 tot 8 april in Hockenheim.

Overigens waren Glock en Farfus recent ook van de partij in Laguna Seca bij de officiële voorstelling van de nieuwe BMW M2 Coupé. Na de fraaie 370 pk-sterke maar compacte bolide aan de tand te hebben gevoeld stelden zowel de Duitser als de Braziliaan dat de nieuwkomer "in niets moet onderdoen voor diens grotere BMW M3- en BMW-M4 broers".

Foto: BMW AG
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 21 februari 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons