van der Horst

BMW-rijders houden Belgische eer hoog in tweede race Supercar Challenge in Zandvoort

JR Motorsport - BMW M3
JR Motorsport - BMW M3
Ook tijdens de tweede confrontatie van de Supercar Challenge Powered by Dunlop gingen de bloemen naar de McLaren MP4-12c van Glynn Geddie, die samen met zijn vader nu duidelijk een gooi doet naar de titel. De Schot werd op het podium geflankeerd door Henry Zumbrink (Volvo) en zijn landgenoten Paul Bailey en Andy Schulz (McLaren MP4-12c). De Belgen kenden heel wat pech, maar enkele onder hen stonden toch op het podium in de klasse. Vooral de JR Motorsport BMW maakten indruk in de Zandvoortse duinen.
  • STX Motorhomes

BMW boven

Steve Vanbellingen en Ward Sluys doen dit weekend ongetwijfeld de beste zaak in het kampioenschap. De JR Motorsport BMW M3 Silhouette werd vandaag opnieuw tweede in de GT-klasse, terwijl Pierre-Etienne Bordet opnieuw pech kende in de Belgische Delahaye Volvo, waardoor de BMW-rijders nu een mooie voorsprong tellen in de tussenstand. “Het team heeft hard gewerkt om de auto klaar te krijgen na de 24 Uur van Zolder vorige week, dus deze prestatie is een mooie beloning voor de hele groep”, vertelde Vanbellingen op het podium. Een andere opmerkelijke prestatie kwam er op naam van de teamgenoten bij JR Motorsport, Philippe Bonneel en Eric Qvick, die uitkomen in de Supersport-klasse. Voor het eerst kwam het ware potentieel naar boven en het resultaat was dan ook een prachtige tweede stek. Philippe Bonneel kan alvast niet wachten op de wedstrijden in Francorchamps op het einde van de maand.

Op het scherp van de snede

Euroseal - EMG Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
Euroseal - EMG Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
De Supercar Challenge Powered by Dunlop is een hoogstaand kampioenschap, daar bestaat geen twijfel over. Soms worden er dus risico’s genomen en dat loopt niet altijd goed af, zo konden enkele Belgen vandaag getuigen. In de aanvangsfase maakte de KTM X-Bow van Rudy Lemmens en Eric Qvick contact met een tegenstander en het Belgische duo werd vervolgens zelfs uitgesloten omdat het team de auto niet gereinigd had na de uitstap in de grindbak. Een spijtige zaak, want de teamleden werkten tot in de vroege uurtjes om een nieuwe motor te monteren en die aan de praat te krijgen. Patrick Lamster (Porsche 997) werd dan weer het slachtoffer van een aanrijding met een BMW, maar werd toch nog derde in GTB en redt dus, samen met Marc Neyens, zijn koppositie in de tussenstand. “Een beetje frustrerend toch. Gisteren worden we achteraan aangetikt, vandaag maken we contact rechts vooraan en verliezen we onze bumper. Het voornaamste is echter dat we nog steeds op weg zijn naar de titel.” Ook de beide SEAT van David Nye-Jimmy Adriaenssens en Jonas De Kimpe-Vincent Van Paemel, gisteren nog allebei op het podium bij de SEAT, gingen niet zonder schade naar huis. De Petronas-SEAT wacht een lange herstelling, de averij op de rode auto viel gelukkig mee. “Maar we hadden ook wat last van vibraties”, zucht Jimmy Adriaenssens. “Door de pech van onze tegenstanders worden we wel nog derde en nemen we nog enkele kostbare punten.”

Veni, vidi, vici

Als het racen in je bloed zit, kan je daar maar moeilijk afstand van nemen. Chris Voet besloot om dit weekend verstek te geven omdat zijn vaste teamgenoot Bart van den Broeck er niet bij kon zijn. “Maar ik voelde het zaterdag al kriebelen en besloot om zondag toch af te zakken naar Zandvoort. Ik vertrok helemaal achteraan en won zowaar de SEAT-klasse. Wie had dat gedacht?” getuigde een duidelijk gelukkige Chris Voet. Ook Luc de Cock, gisteren al winnaar in de Supersport-categorie, was een tevreden man. De Lotus 2/11 werd vandaag derde, ondanks de strafseconden na de zege van gisteren. “En opnieuw draait een duel in de slotfase van de wedstrijd in mijn voordeel uit”, zegt een stralende Luc de Cock. “Bovendien bereikten niet al onze concurrenten in het kampioenschap de eindmeet, waardoor ik nu al uitkijk naar het seizoenseinde, om misschien wel de titel te vieren in Assen!”

Norma Benelux - Norma M20F
Norma Benelux - Norma M20F
Ook de Superlights waren weer van de partij op zondag, en opnieuw konden Jurgen Van Hover (Norma M20F), die de rol overnam van David Houthoofd, en Benny Goossens (Juno SSE) de eerste twee plaatsen opeisen in de CN-klasse. Onze landgenoten werden respectievelijk zevende en negende algemeen.

Craig Wilkins en Aaron Scott (Dodge Viper) namen sportieve revanche in de GT-klasse na hun vroegtijdige opgave gisteren. De zege in GTB ging dan weer naar de Porsche 997 GT3 van Daan Meijer en in Supersport ging die eer naar de BMW E46 Coupé GTR van Koen Bogaerts en Pieter van Soelen. In de vooravond herhaalde Martin Short (Radical SR8) zijn prestatie van gisteren, na een schuiver van grote concurrent Henk Thuis (Radical SR8). Eric van den Munckhof is de laatste winnaar op zondag. Hij won met de Ford Focus Sport de Sport I-divisie.

Met nog twee raceweekenden op de kalender nadert het kampioenschap van de Supercar Challenge powered by Dunlop zijn ontknoping. Het zal dan ook spannend gaan worden op Spa Francorchamps, waar de Supercar Challenge in het weekend van 29 september tijdens het Racing Festival met al zijn divisies in actie komt.

Supercar Challenge press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 10 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophy of the Dunes.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons