van der Horst

24H Zolder: BMW Team Van der Horst met ambitie richting Zolderse etmaalrace

BMW Team Van der Horst
BMW Team Van der Horst
Het BMW Team Van der Horst is er terug bij tijdens de Zolderse etmaalrace na een afwezigheid van twee jaar. Het Nederlandse team gooit een BMW E90 325i in de strijd die zal uitkomen in de klasse TB. Robert De Hoen is de bezieler achter het satellietteam van Van der Horst Motorsport dat met Gerard Van der Horst sinds jaren met succes uitkomt in de Lamborghini Super Trofeo Europe en Worldfinals.
  • Dreamdrive
BMW Team Van der Horst
BMW Team Van der Horst
Het team wordt gevormd door twee ervaren rijders met Ben Poelmans en Gilles Puelings, aangevuld met twee rookies Peter De Waegemaeker en Maxim Vermeulen. Dit volledig Belgisch kwartet gaat voor minstens een podiumplaats in TB en de zegekansen zijn reëel. Naast de race tweemaal rond de klok in Zolder zal BMW Team Van der Horst ook met twee wagens en vier piloten paraat tekenen tijdens de DMV NES 500 op de Nürburgring, een race over 3 uren.

ROMA Racing - BMW M2 CS Racing
ROMA Racing - BMW M2 CS Racing
Het BMW Team Van der Horst zal tijdens de 24H Zolder ook instaan voor de assistentie van de BMW M2 CS Racing van Roma Racing. Deze komt uit in TA en krijgt de Belgen Mauro Mercuri, Johan Lambregs, Dieter Stevens en de Nederlander Paul Roosen in het kuipje. Deze wagen behaalde reeds een tweede plaats in de klasse binnen de Hankook 12H Spa van de Creventic 24H Series.

“We hebben een achttal wagens binnen het BMW Team Van der Horst,” aldus een enthousiaste Robert De Hoen die uiteraard heel tevreden is met de ondersteuning van het team rond Gerard Van der Horst.
“Naast het racen zelf organiseren we ook events en incentives voor ondermeer bedrijven. Daarnaast geven we ook coaching aan beginnende piloten die we begeleiden tijdens hun eerste stappen in de autosport. Van jong tot oud, iedereen is welkom om te proeven en kennis te maken met autosport en eventueel via coaching mogelijk door te groeien in competitie”, besluit de ervaren Robert De Hoen.

Méér info via robert@bmwteamvanderhorst.com

Foto's: Nico MombaertsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zaterdag 19 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons