van der Horst

Boutsen Ginion vierde Belgische team in WTCR

JAS Motorsport - Honda Civic TCR
JAS Motorsport - Honda Civic TCR
Boutsen Ginion brengt in 2018 twee exemplaren van de nieuwe Honda Civic TCR aan de start van de World Touring Car Cup (WTCR), het fusiekampioenschap van het WTCC en de TCR International Series. Het team van Olivier Lainé en Olivia Boutsen wordt zo de vierde Belgische structuur die zijn intenties in de WTCR duidelijk maakt.
  • Circuit Zolder
Boutsen Ginion Racing heeft al ervaring in de TCR International Series, waar het vorig jaar een overwinning behaalde met de jonge Fransman Aurélien Panis. De zwart-oranje Honda werd daarnaast kampioen in de TCR Benelux, dankzij jonge belofte Benjamin Lessennes. De 18-jarige Namenaar wordt dan ook getipt om een van de nieuwe Civic te besturen in de WTCR. De namen van de rijders zouden over enkele dagen bekendgemaakt worden.

"Het is een nieuwe en leuke uitdaging voor mijn team", reageerde patron Oivier Lainé. "Ik kan niet wachten op de eerste race van het nieuwe wereldkampioenschap FIA WTCR. Na twee succesvolle seizoenen was het voor mij normaal om door te gaan met Honda."

Na ComToYou Racing (Audi), DG Sport (Peugeot) en WRT (Audi) is Boutsen Ginion dus het vierde Belgische team in de WTCR.

Foto JAS Motorsport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Touring Car Cup op maandag 29 januari 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons