van der Horst

Brands Hatch: Beechdean Aston Martin wint twee uur race

Beechdean AMR - Aston Martin Vantage V12 GT3
Beechdean AMR - Aston Martin Vantage V12 GT3
De Beechdean Aston Martin van Jonny Adam en Andrew Howard heeft vrij gemakkelijk de twee uur durende British GT race op het circuit van Brands Hatch gewonnen. Dankzij een ontketende Gregoire Demoustier kon de VonRyan McLaren de tweede plaats pakken na een tegenvallende kwalificatietijd. De derde plaats was voor de Ecurie Ecosse BMW die de van op de pole vertrokken 888Optimum BMW vooraf ging.
  • STX Motorhomes
British GT - Brands Hatch
British GT - Brands Hatch
De raceprocedure startte met een minuut stilte ter ere van Allan Simonsen en wanneer de vlag naar beneden ging was het al snel de Beechdean Aston Martin met Howard aan het stuur die de leiding van het veld nam. Wanneer Adam het stuur overnam zat de VonRyan McLaren, door Demoustier naar voren gebracht maar dan bestuurd door Duncan Tappy in zijn zog. Adam kon echter een definitieve voorsprong nemen en de McLaren moest nog de strijd aanbinden met twee BMW’s alvorens de tweede positie veilig te stellen. Het BMW duel werd gewonnen door de Ecurie Ecosse wagen nadat Brown in de 888Optimum Z4 een fout maakte en Bryant moest laten passeren. Vijfde werd de Fortec Mercedes die nog sterk remonteerde op het einde van de race. De overwinning in de GT4 klasse ging naar de Ginetta van Ryan Ratclife en Rick Parfitt. Zak Brown vernielde de United Autosports McLaren bij een zware crash ten gevolge van een lekke band. De Team WRT Audi kon vooraan niet meespelen en moest zich tevreden stellen met een veertiende plaats.

Uitslag Brands Hatch:

1. Andrew Howard/Jonny Adam (Beechdean AMR Aston Martin Vantage) 79 ronden
2. Gregoire Demoustier/Duncan Tappy (VonRyan Racing McLaren MP412C) +9.054
3. Marco Attard/Oliver Bryant (Ecurie Ecosse BMW Z4) +9.830
4. Steve Tandy/Dan Brown (888 Optimum Racing BMW Z4) +10.149
5. Benji Hetherington/Jason Minshaw (Fortec Motorsports Mercedes AMG SLS) +11.577

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zondag 11 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons