van der Horst

Brands Hatch: Vanthoor stormt naar de pole

Laurens Vanthoor - Miguel Ramos
Laurens Vanthoor - Miguel Ramos
Laurens Vanthoor heeft zijn Belgian Audi Club Team WRT Audi naar de pole gereden voor de Blancpain Sprint Series Qualifying Race die morgenvoormiddag wordt verreden. Vanthoor had meerdere snelle ronden nodig maar slaagde er bij zijn laatste poging in de slotseconden nog in om de HTP Motorsport Mercedes van Maxi Götz te verschalken. “Ik maakte telkens een fout in mijn eerste twee snelle ronden, ik was heel hard aan het pushen,” verklaarde de Limburger achteraf.
69986e1e7d31ec78109f0eebb661f26013fbbb07.jpg
Het was Jeroen Bleekemolen die met de Grasser Racing Team Lamborghini als eerste een snel rondje neerzette in de finale sessie en meteen ook de provisionele pole greep, de Nederlander viel uiteindelijk nog terug naar P3, achter de kampioenschapsleidende Mercedes van Maxi Buhk en Götz. “We waren onze banden aan het sparen in Q2 en raakten maar nipt door, anderzijds hebben we natuurlijk wel goed rubber voor morgen. Laurens en Max zijn de top van de GT-racerij dus ik ben tevreden met P3,” aldus de Nederlander.
 
Brands Hatch: De trainingen in beeld gebracht
Markus Winkelhock realiseerde de vierde chrono voor Phoenix Racing en is daarmee de tweede Audi op de grid. René Rast en Stéphane Ortelli verging het minder goed en moesten toekijken hoe hun teamgenoot naar de pole reed. Rast kwam niet verder dan P8, terwijl de G-Drive Audi van Ortelli/Rusinov niet eens doorstootte naar Q3.
 
HTP Mercedes SLS AMG GT3 #84
HTP Mercedes SLS AMG GT3 #84
Brands Hatch oogt de BMW’s goed te liggen, nieuwkomer Valdeno Brito Filho reed de BMW Team Brasil BMW #30 naar de vijfde tijd, voor een verrassende Alex Zanardi die morgen van op de derde startrij de race mag aanvangen. Brands Hatch is tevens de locatie waar de Italiaan in 2012 zijn twee gouden medailles behaalde op de paralympische spelen.
 
WRT Audi R8 #1
WRT Audi R8 #1
De Reiter Engineering Lamborghini van Tomas Enge en Stefan Rosina die in de vrije trainingen zeer goed presteerde kende technische problemen en zette geen tijd neer.

Foto's: Georges De Coster, Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 17 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons