van der Horst

Brands Hatch: Vanthoor rijdt concurrentie op een hoopje zonder voorbereiding

#1 WRT Audi R8 LMS ultra
#1 WRT Audi R8 LMS ultra
Laurens Vanthoor slaagde er zaterdag in Brands Hatch in om alsnog de pole te pakken voor de kwalificatierace, nadat hij in de laatste vrije training nog van de baan ging. Zijn team WRT leverde mooi werk, de Audi was perfect gerepareerd, Vanthoor had zelfs al genoeg aan één snel rondje om de eerste positie op te eisen. Nick Catsburg reed in zijn Reiter Lamborghini een verrassende tweede tijd, op de voet gevolgd door de Audi van Christopher Mies en Enzo Ide.
  • Shopa
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor verklaarde achteraf dat hij na één snel rondje voelde dat het beste uit de banden was en hij kwam dan ook snel naar binnen. De overige negen bolides die tot in Q3 raakten deden enkele rondjes meer, achter Vanthoor werd het heel erg close voor de tweede plaats. Die ging naar Catsburg in de Lamborghini die hij deelt met Albert Von Thurn und Taxis, zij waren één honderdste van een seconde sneller dan de WRT Audi van Enzo Ide en Christopher Mies. Craig Dolby kwam in zijn Nissan dan weer iets meer dan één honderdste tekort om de top drie te halen. 

De beide BMW's van Team Brasil, nog winnaar van de laatste manche in Nogaro met onder andere Maxime Martin, nemen morgen voor de kwalificatierace de derde startrij voor hun rekening.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 9 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons